"Освоїв кулемет і гранатомет, став оператором NLAW, чекаю зустрічі з ординським танком". Сенцов пішов воювати на передову

Сенцов: Бережіть себе! Слава Україні та її захисникам! Перемога буде за нами
Фото: Oleg Sentsov / Facebook
Колишній політв'язень, український режисер Олег Сенцов захищає столицю України від російських окупаційних військ у складі одного з підрозділів ЗСУ. Про це він повідомив 14 березня у Facebook.

"Уже кілька днів знаходжусь на передовій, куди наш підрозділ перекинули для посилення напрямку, де ворог постійно намагається прорватися до Києва. Херачать по нас сильно, але наша арта б'є ще сильніше та точніше. Навчився будувати бліндаж та жити в окопіосвоїв кулемет і гранатомет, став оператором NLAW, чекаю зустрічі з ординським танком. Бережіть себе! Слава Україні та її захисникам! Перемога буде за нами", – написав він.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

Сенцов народився 1976 року в Сімферополі.

25 серпня 2015 року його засудили в Росії до 20 років позбавлення волі. Російський суд визнав його винним у створенні в Криму терористичної спільноти та керівництві нею, замаху на спробі придбання вибухових пристроїв та незаконному зберіганні вогнепальної зброї та боєприпасів, двох терористичних актах та підготовці ще одного теракту. Режисер своєї провини не визнав.

Повернувся Сенцов до України з колонії у РФ 7 вересня 2019 року разом зі ще 34 в'язнями Кремля, яких відпустили в межах обміну утримуваними особами між Україною та Росією.

20 лютого 2022 року Сенцов говорив, що у разі нападу РФ на Україну піде воювати.