Польський режисер презентував у Каннах фільм "зі щасливим кінцем про безжального бандита" Путіна – наприкінці російський диктатор помирає. Відео

На запитання журналістів, чи не боїться він репресій з боку російського диктатора, Вега заявив, що це Путін має його побоюватися
Фото: patryk_vega_official / Instagram

Польський режисер Патрік Вега презентував на Каннському кінофестивалі створений штучним інтелектом фільм про самопроголошеного президента країни-агресора РФ Володимира Путіна, наприкінці якого він помирає. Про це Вега повідомив 17 травня на своїй сторінці в Instagram.

Як пише France24, фільм уже продали у 50 країн, а його прем'єру на кіноекранах запланували на вересень 2024 року. Вега, описуючи стрічку, зазначив, що це фільм зі щасливим кінцем, оскільки у фіналі Путін помирає.

У фільмі розповідають про життя російського диктатора протягом шести десятиліть, починаючи з 10-річного віку, коли його б'є вітчим, зазначає France24. За словами режисера, ідея зняти цей фільм виникла в перші дні повномасштабного вторгнення країни-агресора РФ в Україну. Вега додав, що спочатку хотів зняти фільм про російську мафію, але потім вирішив зробити стрічку "про найбільшого гангстера".

На запитання журналістів, чи не побоюється він репресій з боку російського диктатора, Вега заявив, що це Путін має його побоюватися.

Variety пише, що у фільмі Путіна представлено водночас як безжального бандита й наляканого старого. За словами режисера, місія фільму вартістю $14 млн полягає в тому, щоб дати глядачам знання, які допоможуть "зменшити всепроникний страх і невпевненість, які визначають наш час".

The Hollywood Reporter у травні 2022 року писало, що робоча назва фільму була "Злодій у законі".

Контекст:

77-й Каннський кінофестиваль відкрився 14 травня.