Померла мати Кузьми Скрябіна. Вона пережила сина на вісім років

За словами матері Кузьми, після похорону сина вона кілька разів опинялася на межі смерті через те, що падав тиск
Скріншот: Говорить Суханов / YouTube

23 вересня на 77-му році життя померла мати українського артиста Андрія Кузьменка (Кузьми Скрябіна), письменниця й учителька Ольга Кузьменко. Про її смерть повідомляють на сторінці благодійного фонду імені Кузьми Скрябіна у Facebook, заснованого у 2015 році дружиною артиста Світланою Кузьменко.

"Сьогодні пішла із життя мама Кузьми, Ольга Михайлівна! Ця втрата важка для нас усіх. Ольга Михайлівна була справді чудовою й душевною людиною, із великим серцем. Ми не в змозі змінити обставини, лише просимо Всевишнього дати сил рідним перенести біль утрати, а душу покійної прийняти в Царство Небесне. Хай земля їй буде пухом! Поділяємо біль і горе рідних! Вічна й світла пам'ять", – ідеться в публікації.

Причин смерті матері артиста не називають. Донька Кузьми Скрябіна Барбара Кузьменко поки не повідомляла про смерть своєї бабусі Ольги Кузьменко.

У серпні 2022 року Ольга Кузьменко в інтерв'ю радіо "Люкс ФМ" заявила, що після загибелі сина у ДТП сім років тому й сама мало не померла.

"Як пережити матері смерть сина?" – запитав у неї тоді ведучий Слава Дьомін.

За словами матері артиста, після похорону сина вона кілька разів опинялася на межі смерті через те, що падав тиск.

"Ще трошки, і я була б з Андрієм, – зізналася вона. – Це був би найкращий вихід, тим більше, що там не страшно. Поклали тебе в коробочку, там закрито".

Вона зізналася, що відволіктися від думок про загибель сина їй допомогла робота. Також за порадою лікаря мати Кузьми почала записувати свої думки в зошит, а згодом за один день написала книжку про сина під назвою "Моя дорога птаха".

"Це неможливо було пережити. Це не переживається. Це просто в іншому вимірі", – заявила вона.

Контекст:

Кузьма Скрябін – український співак, лідер гурту "Скрябін", телеведучий і продюсер.

Він загинув у дорожньо-транспортній пригоді 2 лютого 2015 року. Йому було 46 років.

Ольга Кузьменко народилася в селі Сіде Самбірського району Львівської області. Закінчила Дрогобицький інститут музичного мистецтва. Кузьменко викладала гру на фортепіано в музичній школі.

Після загибелі сина Ольга Кузьменко присвятила йому три книжки: "Моя дорога птаха. Мамина книжка" (2015), "Група "Скрябін" та друзі по сцені" (2016), "Колискова для Андрійка" (2018).