"Пресреліз пишу не я". Гросу відреагувала на скандал із її призначенням на "дипломатичну посаду"

Гросу: Моя піар-команда зараз змінюється
Фото: alina_grosu / Instagram

Українська співачка Аліна Гросу (Grosu) 27 вересня в Instagram Stories відреагувала на скандал із її призначенням на "дипломатичну посаду в Нью-Йорку".

"Шановна пресо, велике прохання, пишіть про мене виключно те, що бачите в мене на сторінках. Тут перевірена та правдива інформація, не перебільшення, без гучних заголовків і непотрібних мені чужих досягнень. На моїй сторінці я ніде не вказувала, що я отримала дипломатичну посаду", бо це не є правдою. Мене номінували як представника української культури. Не амбасадор я, не посол. Представник української культури, чим я й займаюся", – сказала вона.

Співачка додала, що їй не потрібні скандали, і попросила уточнювати інформацію безпосередньо в неї.

"Навіть пресреліз не дорівнює моїй прямій промові, бо його пишу не я. І зазвичай я затверджую його, а не заголовки до нього, які цього разу виявилися гучнішими за правдиву інформацію", – сказала артистка.

Співачка додала, що після скандалу змінює своїх піарників.

"Моя піар-команда зараз змінюється", – заявила Гросу.

Водночас артистка не коментувала інформації, що її чоловіком виявився російський актор Роман Полянський, особу якого вона приховувала.

Контекст:

Однією з перших новину про нібито призначення артистки на "дипломатичну посаду" вдень 23 вересня написала редакція сайта ТСН, посилаючись на заяву жінки на посаді "голови з дипломатичних відносин між Америкою та іншими країнами ООН". Її імені на той момент не повідомляли.

Видання "Антоніна" (проєкт "Детектор медіа") звернуло увагу на коментар експосла України в Австрії Олександра Щерби у Facebook, який зазначив, що такої посади немає. Пізніше редакція встановила особу цієї жінки – нею виявилася знайома із сім'єю Гросу Сіма Каретна.

Сама співачка 19 вересня повідомила в Instagram, що її запросили на прийом до мера Нью-Йорка і вона стала "офіційним представником української культури у Нью-Йорку".

Після того як ЗМІ повідомили про "дипломатичну посаду" артистки, у соцмережах почали активно обговорювати цю новину. На резонанс відреагували в українському МЗС.

"Чесно, є чим зайнятися зараз у Нью-Йорку, окрім спростування нісенітниць. Але оскільки розлетілося всюди, то ось. Нам невідомо, звідки з'явилася інформація про те, що співачка Аліна Гросу "отримала дипломатичну посаду в Нью-Йорку", – написав спікер Міністерства закордонних справ України Георгій Тихий. – З огляду на резонанс цієї інформації у ЗМІ, мусимо офіційно роз'яснити, що Аліна Гросу не перебуває на жодних штатних чи позаштатних посадах у системі органів дипломатичної служби України щодо виконання дипломатичних або консульських функцій".

Після спростування редакція ТСН повідомила в новій публікації, що інформацію про нібито дипломатичну посаду артистки поширила її пресслужба. Про це також у Telegram пише редакція сайта "Музвар". Після скандалу пресслужба Гросу спростувала свою попередню заяву.