"Купила квартиру в дуже невдалому місці". Таран розповіла, чому боїться повертатися до України

Таран: Я маю щоденний страх за близьких
Фото: lidiyataran / Instagram
Українська телеведуча Лідія Таран, яка після початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну разом із донькою Василиною поїхала до Франції, зізналася, що вважає свою квартиру в Києві небезпечним місцем. Про це вона розповіла 2 серпня в інтерв'ю НВ Life.

"У мене присутній щоденний страх за близьких. Радше це констатація факту. Тому що місце, де я купила квартиру, виявилося дуже невдалим. Мій будинок знаходиться біля заводу Артема, об'єкта, по якому постійно намагаються влучити російські ракети. Туди прилітало вже тричі, були людські жертви, і, у принципі, немає жодної гарантії, що не прилетить ще четвертий і п'ятий рази", – зазначила Таран.

За словами телеведучої, в адаптації до життя у Франції складним є усвідомлення, наскільки там усе спокійно і розмірено.

"Ми живемо в невеличкому містечку Нансі, і ніби перебуваємо вже доволі давно, але постійно хочеться прискорити темп життя, який для французів абсолютно нормальний, а для нас вважається аномально повільним. Прискорити в усьому: у тому, як відповідають на листи поштою, як можуть слати спочатку картку, а потім пін-код до неї через два тижні… Не поспішаючи, можуть, у принципі, відповідати на будь-які листи за кілька днів… Усі проблеми з документацією, усе те, що у нас вирішується доволі швидко, тут займає час – якісь абонементи, проїзні на транспорт", – розповіла вона.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

Таран 14 березня 2022 року повідомляла, що поїхала до Франції.

Наприкінці липня телеведуча приїжджала до Києва. Вона зустрілася зі своєю колегою Марічкою Падалко у себе вдома, у зруйнованому ЖК.