"Привернула увагу західного світу до сьогоднішньої трагедії в Україні". Світоліна в 1/8 фіналу Wimbledon вийшла на корт із чорною стрічкою. Відео

Світоліна продемонструвала підтримку українців на міжнародному рівні
Фото: elisvitolina / Instagram

Українська тенісистка Еліна Світоліна 8 липня в 1/8 фіналу турніру Великого шлему Wimbledon вийшла на корт із чорною стрічкою. Відповідне відео опублікували в Telegram-каналі United24.

"Наша амбасадорка Еліна Світоліна надягла чорну стрічку на гру 1/8 фіналу Wimbledon. Таким чином спортсменка підтримала українців і привернула увагу західного світу до сьогоднішньої трагедії в Україні. Дякуємо, Еліно", – ідеться в публікації.

Контекст:

8 липня вдень країна-агресор Росія здійснила масовану ракетну атаку на Україну. Окупанти випустили 38 ракет різного типу по Києву, Дніпру, Кривому Рогу, Слов'янську і Краматорську.

Значні пошкодження зафіксували в столиці, під удар потрапила, зокрема, будівля "Охматдиту". Також у столиці є влучання в житловий будинок у Шевченківському районі, один із під'їздів зруйновано, жителів довелося евакуювати.

Попередньо, відомо про дев'ятьох загиблих у Києві10 – у Кривому Розі, ще щонайменше трьох – у Покровську, також один чоловік загинув у Дніпрі.

Президент України Володимир Зеленський повідомив про 27 загиблих і понад 100 поранених українців.