Роднянський заявив, що тим, хто вірить пропаганді, варто читати зведення "палія війни"

Роднянський порадив почитати зведення "палія війни" тим, хто її підтримує
Фото: alexander.rodnyansky / Instagram
Російсько-український продюсер Олександр Роднянський 11 липня в Instagram заявив, що у війні РФ проти України винен російський бойовик Ігор Стрєлков (Гіркін).

"Коли ми згадуємо винуватців цієї злочинної війни, ми зазвичай називаємо самого [президента РФ Володимира] Путіна, його друзів, його генералів або його пропагандистів. Але у цієї війни є й один конкретний винуватець. Людина, яка за її власним зізнанням, "натисла на спусковий гачок війни". Це офіцер ФСБ у відставці Ігор Стрєлков. Він же Гіркін. Саме його озброєний загін перейшов кордон і захопив український Слов'янськ, після чого і почалися бойові дії. Саме Стрєлков став першим "міністром оборони" у бандитському утворенні, названому "ДНР", – написав він.

Роднянський зазначив, що Стрєлков ще 2014 року заявляв, що, якби його загін не перейшов кордону, все б на Донбасі скінчилося, як у Харкові та Одесі. "Було б кілька десятків убитих, обпалених, заарештованих. І на цьому скінчилося б. А так маховик війни, яка досі триває, запустив наш загін", – навів слова Гіркіна Роднянський.

Продюсер підкреслив, що сьогодні Стрєлков регулярно пише про перебіг бойових дій, і це "вкрай оптимістичне читання для тих, хто ненавидить війну, не поділяє її цілей, вважає злочинною".

Як зазначив Роднянський, настрій у Стрєлкова сьогодні абсолютно поразницький: він відкрито критикує і самого міністра оборони Росії Сергія Шойгу, і "дебілів-генералів", пише про нескінченні помилки, з наслідками яких стикаються окупаційні війська.

"Почитати зведення Стрєлкова варто тим, хто вірить пропаганді, хто стверджує, що "все йде за планом". Можливо, хоч думка "палія" цієї війни справить на них враження", – написав він.

Пост Роднянський доповнив знімками руйнувань у місті Часів Яр, яких завдали російські окупанти.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

14 травня в інтерв'ю "ВBC News Україна" Роднянський заявив, що президент Росії Володимир Путін готувався до нападу на Україну з того моменту, як обійняв цю посаду.

Продюсер у перші дні після нападу РФ на Україну засудив російську агресію. Протягом останніх років він жив і працював у Москві. 20 березня Роднянський заявив, що "у тому вигляді, в якому зараз існує Росія, йому там не місце".