Салат із листя кульбаби і молодої кропиви. Рецепт від експерта

В інгредієнтах салату міститься безліч вітамінів
Фото: depositphotos.com
Експерт кулінарного проєкту "На ножах" на українському "Новому каналі" Алекс Якутов поділився рецептом весняного вітамінного салату. Про це виданню "ГОРДОН" 27 квітня повідомила пресслужба "Нового каналу".

Якутов зазначив, що кропива посилює імунітет завдяки великому вмісту вітамінів А та С. А в листі кульбаби містяться вітаміни А, С, К, Е, і тому їх використовують у китайській народній медицині для лікування захворювань шлунково-кишкового тракту.

Інгредієнти: кропива – 50 г, листя кульбаби – 50 г, огірки невеликі – 3 шт., редиска – 5 шт., олія рослинна – 3 ст. л., мед – 1 ст. л., гірчиця – 1 ч. л.

Листя кульбаби та кропиви потрібно промити і просушити, викласти у глибоку тарілку.

Огірки розрізати навпіл уздовж. Посолити, поперчити, полити олією і підсмажити на грилі з двох сторін. Вони повинні бути хрумкими, на смак нагадувати цукіні. Теплі огірки викласти в тарілку до кропиви та листя кульбаби. Додати нарізану слайсами редиску.

Салат потрібно заправити соусом з олії, меду та гірчиці, посолити, додати зелень – кріп чи петрушку.

Контекст:

Якутов був бренд-шефом одного з ресторанів Чернігова, з 2016 року на аналогічній посаді працював у Києві. 2017 року в День Незалежності України Якутов провів звану вечерю в Раді Європи. Він став одним із головних популяризаторів сучасної української кухні.

З 2021 року кулінар є суддею "Пекельної кухні", з 2022 року – експерт проєкту "На ножах".