Семирічна принцеса Шарлотта розплакалася на похороні Єлизавети II. Відео

Принцесу Шарлотту, коли вона заплакала, втішала її мати, принцеса Уельська Кетрін
Фото: ЕРА
Дочка принца та принцеси Уельських, семирічна принцеса Шарлотта розплакалася під час похорону своєї прабабусі, королеви Великобританії Єлизавети II. Про це йдеться у репортажі, який опубліковано 19 вересня на YouTube-каналі Entertainment Tonight.

Семирічна Шарлотта прибула на похорон Єлизавети разом із матір'ю, принцесою Уельською Кетрін і старшим братом, дев'ятирічним принцом Джорджем.

Під час похоронної церемонії єдина дочка принца Вільяма та його дружини Кетрін була одягнена у чорне вбрання, прикрашене діамантовою брошкою у вигляді підкови. Видання Page Six зазначає, що прикраса є подарунком Єлизавети ІІ Шарлотті.

Принцесу Шарлотту, коли вона заплакала, втішала її мати, принцеса Уельська Кетрін.

Відео: Entertainment Tonight / YouTube

Контекст:

Королева Великобританії Єлизавета ІІ померла 8 вересня у віці 96 років. Трон успадкував її старший син Чарльз.

19 вересня у Вестмінстерському абатстві відбулася урочиста панахида за королевою. На службі було 2 тис. осіб – члени королівської родини, представники вищого політичного керівництва країни, а також лідери іноземних держав, зокрема президент США Джо Байден із дружиною Джилл, глава Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн. Від України були перша леді Олена Зеленська та прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Після панахиди труну з тілом королеви на лафеті відвезли до Веллінгтонської арки, де перемістили в катафалк і відправили до Віндзорського замку.

Королеву похована у каплиці Святого Георгія у Віндзорі поряд із її чоловіком, принцом Філіпом, герцогом Единбурзьким.