Шахраї викрали 270 тис. грн із картки українського актора, якому після поранення на фронті колеги збирали гроші на операцію

Валенcький: На жаль, цей світ наповнюють і шахраї
Фото: andreivalenskii / Instagram

Український актор Андрій Валенський, який дістав на фронті тяжке поранення, став жертвою шахраїв. Про це він повідомив 7 серпня в Instagram.

"На жаль, цей світ наповнюють і шахраї. Пізно ввечері вчора, після прийому знеболюючих, коли я вже майже засинав, мені зателефонували, представившись співробітниками Мonobank, і ввели мене в оману. Шахрайськими діями вони вивели з мого банківського рахунку 270 тис. грн", – написав Валенський.

Він повідомив, що вже звернувся по допомогу до поліції й банку, але в банку "на жаль, не можуть запобігти такому виду шахрайства".

"Кошти збиралися на пластичну операцію, яку, можливо, потрібно буде робити в найближчий час, а не чекати на безкоштовну операцію до пів року. Моя карта захищена, рахунок досі відкритий, і я вам вдячний, що ви не зупиняєтеся й продовжуєте донатити", – звернувся до підписників актор.

Він запевнив, що гроші, які залишилися, передасть своїм побратимам на передовій для закупівлі потрібного обладнання.

Фото: andreivalenskii / Instagram

Контекст:

Валенський зіграв майже 50 ролей у кіно й серіалах, а також служив в українських театрах. 2023 року мобілізувався.

Про поранення Валенського на фронті в Донецькій області повідомила його колега Римма Зюбіна у Facebook. "Сталося це на Донеччині між Кліщіївкою й Іванівським. У Андрія Валенського черепно-мозкова травма, контузія, розбите й зашите обличчя, зламаний ніс, зламана ліва рука, обпалена права рука, роздроблене праве стегно", – написала вона. Разом з акторами вона оголосила збір грошей на лікування Валенського.