У Польщі помер військовий, який дістав поранення під час спроби мігрантів прорвати кордон із боку Білорусі

Загиблого звали Матеуш
Фото: Straż Graniczna / Twitter (архів)

У Польщі помер у лікарні військовий, який постраждав унаслідок спроби прориву білорусько-польського кордону 28 травня. Про це 6 червня проінформувало в соцмережі Х Генеральне командування Польщі.

"Із жалем повідомляємо, що вдень 6 червня у Військово-медичному інституті у Варшаві, оточений підтримкою своєї сім'ї та солдатів, помер поранений солдат 1-ї бронетанкової бригади. Незважаючи на надану допомогу в районі бандитського нападу на кордоні з Білоруссю й зусилля лікарів, його життя врятувати не вдалося", – ідеться в повідомленні.

За даними командування, загиблого звали Матеуш.

Польські військові повідомили, що родичам загиблого надали підтримку і психологічну допомогу, їх продовжать залежно від побажань сім'ї.

Контекст:

Уранці 28 травня біля кордону з Білоруссю поблизу польського села Дубичі Церковні (Підляське воєводство) приблизно 50 іноземців кидали в бік польських патрулів гілки дерев і каміння. За даними прикордонної служби Польщі, під час спроби мігрантів силою перетнути кордон один із них завдав ножового поранення польському військовому.

Окрім того, поранення тоді дістало двоє прикордонників.