Сім'я Делона висловилася про долю пса Лубо, якого актор заповів приспати після своєї смерті

Делон узяв Лубо з притулку 10 років тому
Фото: anouchkadelon / Instagram

10-річного пса породи малінуа на кличку Лубо, який був улюбленцем французького актора Алена Делона, не присплять і не віддадуть під опіку після його смерті. Про це в коментарі Europev1 заявив директор зі зв'язків із громадськістю та пресою Фонду Бріжит Бардо Бруно Жаклен.

У публікації зазначають, що 2018 року в інтерв'ю Paris Match Делон повідомив, що якщо він помре раніше за Лубо, то хотів би, щоб його вихованця приспали й поховали разом із ним.

За словами Жаклена, вони зв'язалися із сім'єю Делона після його смерті й з'ясували, що ті не мають наміру присипляти тварину. Представник фонду зазначив, що Лубо "залишиться зі своєю сім'єю".

The Guardian зазначає, що питання про подальшу долю тварини виникло з ініціативи зоозахисних організацій. Активісти висловили стурбованість перспективою присипляння здорової тварини й запропонували знайти псові нову домівку.

Контекст:

Делон, як пише The Guardian, створив каплицю на території свого дому, де зберігаються останки щонайменше 35 його псів. Лубо актор узяв із притулку 2014 року.

2019 року в Алена Делона стався інсульт, після чого він рідко з'являвся на публіці. 18 серпня 2024 року Делон помер. За півтора місяця до смерті актора його дочка, французька актриса Аннушка Делон розмістила в Instagram свіжі фото з батьком.