Скандал із Wellboy. Артист озвучив причини припинення роботи із продюсерським центром Papa Music

Wellboy випустив дебютну пісню влітку 2021 року
Фото надала команда Wellboy
Український співак Wellboy 16 квітня розмістив в Instagram відео, у якому пояснив причини припинення співпраці із продюсерським центром Papa Music.

Свою заяву артист частково читав з екрана.

"Я сподівався, що вийде це зробити мовчки. Але мені не дали цього зробити, і тепер я не хочу дозволити брудному потоку ненависті впливати на мене, моїх рідних і моє оточення. Компанія Papa Music поводить себе не як поважний і достойний продюсерський центр, а як рекетир із 90-х. Мій Instagram намагаються віджати, як ларьок у конкурентів, від мого імені розсилають образи й погрози журналістам. І пишуть брехню про  мою менеджерку. Моїй менеджерці пишуть невідомі російські номери від імені [експродюсера] Бардаша, [який утік у РФ], паралельно із цим представники Papa Music кажуть, що написали на неї заяву в СБУ. У 2023 році це неприпустимо, це якийсь цирк, я не хочу брати участь у цьому дешевому шоу", – заявив артист.

За словами співака, він вирішив розірвати відносини через розбіжності щодо того, яким він бачить свій майбутній репертуар.

"Не хочу вдаватися в деталі, але є деякі різноглядності щодо напрямку створення та розвитку моєї музики й питань стосовно співпраці з Бардашем і його однодумцями. Ми по-різному дивимося на питання розвитку української культури в максимальній сепарації від Росії. У цілому в колективі була дуже токсична атмосфера", – зізнався Wellboy.

Він також прокоментував своє ставлення до Барадаша, заявивши, що не поважає як людину, але з повагою ставиться як до музиканта і продюсера.

"Я усвідомлюю, що він талановитий і багато зробив для мене. Проте його вчинок по відношенню до України, політична й соціальна позиція це повне дно. Я не хочу бути до нього дотичним. Я усвідомлюю, що можу залишитися без прав на свою музику, але є важливіші речі совість і Україна", – заявив артист.

Подивитися цю публікацію в Instagram

Публікація від Антон Вельбої * (@a.wellboy)

Контекст:

Улітку 2021 року Wellboy презентував дебютний кліп на пісню "Гуси". Артист також брав участь в українському нацвідборі на "Євробачення 2022", посівши третє місце з композицією Nozzy Bossy.

На той момент його продюсером був Бардаш, який утік до РФ. 17 червня 2022 року співак повідомив, що припинив із ним співпрацю.

У грудні 2022 року співак випустив свій перший альбом, який спродюсував співзасновник Papa Music Євген Тріплов.

12 березня 2023 року Wellboy оголосив про припинення роботи з ним і повідомив, що тепер співпрацює з продюсеркою Мартою Останковою.

Тріплов у відповідь заявив, що дізнався про це рішення з мережі. Продюсер зазначив, що має намір вирішити це питання в "юридичній площині".

14 квітня компанія Papa Music заявила, що звернулася до СБУ із проханням перевірити її стосовно зв'язків із країною-агресором РФ, оскільки "у ЗМІ почали поширювати неправдиву інформацію щодо зв'язків компанії із РФ і Бардашем".