Скільки заробляє Klavdia Petrivna. ЗМІ озвучили доходи 19-річної Соломії Опришко із села Гірне

Найдорожчі квитки на концерт співачки коштували майже 7,5 тис. грн
Фото: klavdia_petrivna / Instagram

Українська співачка Соломія Опришко, яка донедавна приховувала своє обличчя й була відомою як Klavdia Petrivna, за два сольні концерти в київському Палаці спорту наприкінці серпня могла заробити приблизно 10,5 млн грн без урахування сплати податків. Таку суму озвучила редакція українського Forbes.

Два сольні концерти співачки в Палаці спорту зібрали 16 тис. глядачів. За словами співзасновника компанії Concert.ua Дмитра Феліксова, концерти артистки відвідало приблизно 16 тис. людей. Найдешевший квиток на концерт артистки коштував 499 грн, а найдорожчий – 7499 грн, повідомляли на сайті 24tv.ua.

Обидва концерти є результатом співпраці Concert.ua з командою виконавиці, лейблом Nebo Music.

За словами Феліксова, команда ще підраховує витрати і припускає, що не отримає "значного доходу" або не отримає його зовсім. Він наголосив, що це пов'язано зі "значними інвестиціями в підготовку, технічну частину й костюми".

Як зазначає "ВВС News Україна", продюсерка співачки Катерина Шевченко розповідала, що прослуховування пісень Klavdia Petrivna на різних платформах дає "десятки тисяч доларів за квартал".

Контекст:

Свій псевдонім артистка взяла на честь героїні роману українського письменника Володимира Винниченка "Записки кирпатого Мефістофеля".

З початку своєї кар'єри Klavdia Petrivna зберігала анонімність, але ЗМІ й користувачі мережі періодично писали, що в образі артистки виступає 19-річна Соломія Опришко із села Гірне Львівської області. 30-го і 31 серпня 2024 року Klavdia Petrivna дебютувала одразу із двома сольними концертами в Києві. Під час концертів артистка підтвердила ці чутки, з'явившись на сцені без звичних балахонів, масок і капелюхів.

Як зазначає Forbes, перші демозаписи Klavdia Petrivna з'явилися в TikTok у липні 2023 року, але на стримінги треки співачки потрапили восени 2023 року. На цей момент тільки на Spotify артистку слухає понад 636 тис. користувачів – це більше, ніж кількість слухачів української співачки Наді Дорофєєвої й українського артиста Yaktak. Менеджментом співачки займається лейбл Nebo Music, а дистрибуцією пісень – лейбл Pomitni.