Сьогодні, 8 жовтня, в Україні святкують День юриста. Привітання, листівки, ідеї для подарунків

День юриста в Україні святкують із 1997 року
Фото: depositphotos.com

В Україні 8 жовтня святкують День юриста. Інтернет-видання "ГОРДОН" зібрало тематичні листівки до Дня юриста і найяскравіші привітання із цим святом.

Історія свята

Як зазначено на сторінці Міністерства юстиції України у Facebook, День юриста святкують із 1997 року. Це професійне свято юрисконсультів, адвокатів, нотаріусів, суддів, прокурорів. Згідно з указом президента України "Про День юриста", днем ​​святкування обрали 8 жовтня. Одним з ініціаторів запровадження свята було Міністерство юстиції України.

Привітання до Дня юриста

Український нотаріус Юрій Мітніцький звернувся до колег у Facebook із таким привітанням: "Шановні служителі закону, колеги! Сердечно вітаю вас із професійним святом – Днем юриста! Бажаю вам плідної роботи та подальших успіхів у зміцненні законності та правопорядку, міцного здоров'я, особистого щастя, родинного добробуту на довгі роки, мирного неба над головою та перемоги!"

"У всі часи, зокрема й у час війни, професія юриста вимагає бездоганного знання законодавства, зосередженості, уміння вирішувати конфліктні ситуації та максимальної витримки. Щиро бажаємо всім юристам України доброго здоров'я, радості від роботи, мирного неба і перемоги", – привітав у Facebook правознавців користувач мережі Serdzhio Gladky.

Серію привітань також опубліковано на сайті Rivne Media.

Зокрема й таке: "Вітаю вас із Днем юриста! Бажаю завжди мати ясний розум, терпляче серце та силу волі для вирішення найскладніших справ".

Листівки до Дня юриста

Фото: Юрій Мітніцький / Facebook

***

Фото: Валентина Данилюк / Facebook

***

Фото: Инна Бойко / Facebook

***

Фото: Татьяна Петрова Бойко / Facebook

Ідеї ​​для подарунків

Начальнику або колезі в День юриста можна подарувати презенти, пов'язані з професійною діяльністю, – від візитниць до свічників у формі богині Маат, яка символізує справедливість. Окрім того, юристам дарують канцелярію, лампи для ноутбуків, статуетки, які зображують Феміду, тематичні фоторамки, кубки, настінні годинники, чайні, кавові набори й солодощі, статуетки слонів, скарбнички.

Також можна подарувати книжки-сейфи або передплату юридичного видання.