Стрейзанд, чиї предки емігрували з України, стала амбасадоркою платформи United24

Стрейзанд: Мої бабуся й дідусь за батьківською лінією емігрували з України
Фото: ЕРА
Американська актриса і співачка, лауреатка премій "Оскар", "Еммі", "Греммі", "Тоні", "Золотий глобус" Барбра Стрейзанд стала амбасадоркою національного бренду України – платформи United24. Про це 22 вересня повідомили у Telegram-каналі президента України Володимира Зеленського.

"Світ може трохи втомлюватися щодня думати про Україну, але спільноти у США та європейських країнах продовжують підтримувати та допомагати нам. Для нас дуже важливо, аби такі талановиті  й відомі у світі люди підтримували платформу", – написав Зеленський.

Актриса після повномасштабного вторгнення РФ в Україну засудила російську агресію. "Мої бабуся і дідусь за батьківською лінією емігрували з України, і моє серце розривається за мужніх людей, які борються із цим російським вторгненням. Путінська пропаганда про "денацифікацію" найбільша брехня цього століття", написала тоді вона.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

United24 – загальна назва глобальної ініціативи для підтримки України, зокрема, для збирання коштів на допомогу українській армії, цивільним і відновлення українських міст. Гроші надходять на рахунки Національного банку України, потім їх спрямовують профільним міністерствам.

Про запуск глобальної платформи United24 президент Володимир Зеленський оголосив 5 травня. В Офісі президента розповіли, що завдання United24 стати головним вікном для збирання благодійних пожертв.

Першим амбасадором платформи став колишній український футболіст і колишній головний тренер національної збірної з футболу Андрій Шевченко, другою амбасадоркою стала тенісистка Еліна Світоліна.

На початку липня до проєкту приєднався американський актор Лієв Шрайбер. Також амбасадорами проєкту на цей момент є американський гурт Imagine Dragons і креативна директорка французького дому моди Balenciaga Демна Гвасалія.