Свіфт, яку називають найвпливовішою співачкою у світі, порівняла Трампа з хаосом і підтримала Гарріс

Свіфт: Я проголосую за Камалу Гарріс
Фото: ЕРА

Американська співачка Тейлор Свіфт на президентських виборах у США віддасть свій голос за чинну віцепрезидентку США, кандидатку в президенти від демократів Камалу Гарріс. Про це вона повідомила 11 вересня в Instagram, розмістивши свій пост після завершення дебатів між Гарріс і кандидатом у президенти США від республіканців Дональдом Трампом.

"Як і багато хто з вас, я дивилася дебати сьогодні ввечері. Як виборець я дивлюся й читаю, що можу, про запропонованих політиків. Я проголосую за Камалу Гарріс і Тіма Волца на президентських виборах 2024 року. Я голосую за Гарріс, тому що вона бореться за права і справи. Потрібен воїн, щоб їх захищати. Я вважаю, що вона – стійкий, обдарований лідер, і ми можемо досягти набагато більшого в цій країні, якщо нами керуватиме спокій, а не хаос", – написала артистка.

Свіфт додала, що була обурена тим, що раніше Трамп використав їхнє спільне фейкове фото для того, щоб заявити про її підтримку.

"Це привело мене до висновку, що мені потрібно бути дуже прозорою щодо моїх реальних планів на ці вибори як виборцю. Найпростіший спосіб боротьби з дезінформацією – правда", – додала Свіфт.

Її пост за п'ять годин із моменту публікації зібрав майже 6 млн лайків. Видання The Guardian, коментуючи пост артистки, зазначило, що Трамп "якось зробив те, що не зміг зробити ніхто інший, – досить розлютив Тейлор Свіфт, щоб вона нарешті щось сказала про президентські перегони". На думку редакції, знаменитість своїм постом "улаштувала Трампу, імовірно, одну з найбільш дратівливих ночей у його житті".

Описуючи заяву Свіфт, The Guardian називає співачку невразливою й такою, якій "нічого втрачати". У статті зазначають, що за багатьма показниками Свіфт є "найвпливовішою співачкою" з усіх. Видання також наголошує, що у стосунках Свіфт і Трампа є "чудова симетрія" – вона не приховує до нього своєї неприязні, а він відкрито демонструє "відчайдушне бажання дістати її схвалення".

Фото: taylorswift / Instagram

Контекст:

Чергові президентські вибори у США відбудуться 5 листопада 2024 року. Це будуть 60-ті в історії країни президентські вибори, на яких мають обрати 47-го президента США. Головними суперниками на них стануть Дональд Трамп і Камала Гарріс.