Світоліна попросила Європу допомогти відновити зруйновану російськими окупантами базу ФК "Металіст 1925"

Спортивну базу харківського "Металіста 1925" було зруйновано внаслідок ракетного удару з території Росії
Фото: Elina Svitolina / Faсebook
Українська тенісистка Еліна Світоліна закликала спортивну спільноту Європи допомогти відновити зруйновану після ракетного обстрілу російськими окупантами тренувальну базу футбольного клубу "Металіст 1925", розташовану під Харковом. Про це вона написала 6 червня на своїй сторінці у Facebook.

"Хочу підтримати "Металіст 1925", Харків, уболівальників клубу та кожного харків'янина. У нас намагаються вкрасти майбутнє, як у всієї нашої країни, але цього ніколи не буде. Ми, українці, вистоїмо разом і побудуємо наше європейське майбутнє, а "Металіст 1925" побудує нову спортивну базу, – написала вона. – Звертаюся до всієї спортивної спільноти Європи, клубів усіх європейських ліг – прошу підтримати невеликий, але гордий клуб України "Металіст 1925" та допомогти відновити спортивну базу клубу. Я вірю, що вся футбольна родина Європи проти війни, яку розв'язала країна-агресор. Упевнена, спільними зусиллями нам під силу зробити неможливе".

Світоліна також залишила в публікації посилання на створений футбольним клубом "Металіст 1925" гуманітарний хаб, на платформі якого збирають гроші, зокрема на відновлення тренувальної бази.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

Раніше з таким самим закликом до світової спортивної громадськості звернувся харківський бізнесмен Юрій Сапронов.

Спортивну базу футбольного клубу Прем'єр-ліги України харківського "Металіста 1925" було зруйновано 4 червня внаслідок ракетного удару з території Росії.