"Таки дійшов. Нептун свідок". Тимошенко зробила селфі на тлі плаката з російським кораблем, що тоне

Тимошенко: Слава ВМС, слава ЗСУ!
Фото: yulia_tymoshenko / Instagram
Лідерка партії "Батьківщина", народна депутатка України Юлія Тимошенко 15 квітня опублікувала в Instagram селфі, яке зробила на тлі банера із зображенням російського корабля, що тоне.

"Русский военный корабль, ну шо, ты дошел?" – написано на плакаті.

Автори слогана під цією фразою мали на увазі слова українських прикордонників на острові Зміїний "Російський військовий корабель, іди нах...й!", сказані російським окупантам 24 лютого у відповідь на пропозицію здатися.

"Таки дійшов нарешті. Нептун свідок. Слава ВМС, слава ЗСУ!" підписала своє фото Тимошенко. Вона опублікувала знімок після того, як стало відомо, що флагман Чорноморського флоту РФ крейсер "Москва" – потонув. За словами радника глави Офісу президента Олексія Арестовича, затонулий корабель виявився тим самим, якого послали українські прикордонники.

Війна Росії проти України. Головне   (оновлюється)

Контекст:

Про те, що крейсер "Москва" підбили Збройні сили України, стало відомо 13 квітня. В Одеській ОВА повідомляли, що ЗСУ завдали по кораблю удару ракетами "Нептун".

Пізніше РФ підтвердила, що "Москва" зазнала серйозних пошкоджень, там нібито "здетонував боєзапас внаслідок пожежі". Оборонне відомство країни заявило вдень 14 квітня, що корабель залишається на плаву, а вогнище загоряння локалізовано.

Оперативне командування "Південь" повідомило, що пошкоджений крейсер намагалися врятувати інші кораблі флоту РФ, проте шторм та вибух боєзапасу перекинули корабель, він почав тонути.

Увечері 14 квітня міноборони РФ визнало, що крейсер "Москва" затонув.

За даними міністерства оборони РФ, екіпаж корабля складається із 680 осіб. За інформацією Арестовича, на борту було 510 членів екіпажу. У РФ заявили, що евакуювали екіпаж, але не уточнювали кількості евакуйованих. У Пентагоні вважають, що "принаймні деякі" члени екіпажу крейсера евакуювалися.