"Тоді я почав кричати". Історія Домініка із Чернігова в музеї "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова

Домінік: Я отримав поранення 16 березня 2022 року вранці
Фото надала команда Фонду Ріната Ахметова

16-річний Домінік стояв у черзі по хліб, коли російські окупанти почали черговий обстріл. Після третього вибуху підліток побачив, як його нога стає червоного кольору. Свою історію хлопець із Чернігова розповів під час оздоровлення та психологічної реабілітації на Закарпатті в межах проєкту "Рінат Ахметов – Дітям. Мирний відпочинок дітям України". Про це інтернет-видання "ГОРДОН" повідомила пресслужба музею.

За словами Домініка, це були перші тижні повномасштабного вторгнення. У Чернігові вже не було зв'язку, світла й води, а щільні обстріли відбувалися щодня. Виснажені й стомлені люди шукали продукти. Домінік побачив, що люди стоять по хліб, і теж зайняв чергу. Потім пролунали вибухи.

"Я отримав поранення 16 березня 2022 року вранці. Спочатку я нічого не зрозумів. Чув два вибухи, але не звернув уваги, бо звик до них. Потім був третій, усі люди впали, а я стояв. Дивлюся на свої коліна – а там червоне. Тоді я почав кричати", – розповів він музею "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова.

Підліток на одній нозі пострибав до укриття. Люди, які перебували поруч, підхопили його і надали першу допомогу.

"Якийсь чоловік поклав мене в укриття за стіною. Підійшла чиясь бабуся, зняла хустку і перев'язала нею мою ногу. Мене поклали на двері та віднесли до найближчого медпункту і викликали "швидку", – додав Домінік.

Історію підлітка можна прочитати на сайті музею.

Контекст:

Майже 5 тис. дітей, які постраждали від війни, надали відпочинок, оздоровлення та психологічну допомогу в дитячому таборі на Закарпатті в межах проєкту "Мирний відпочинок дітям України" у форматі змін "Блогер Кемп". Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова зібрав уже понад 115 тис. історій українців про війну.

Розповісти свою історію можна на порталі музею або на безплатній гарячій лінії: 0 (800) 509 001.