Три способи, як за допомогою чаю каркаде зробити космічні яйця на Великдень

Чай каркаде є основним складником фарбування великодніх яєць для малюнка, що нагадує зоряне небо
Фото: ludmila_gunkina / Instagram
2 травня християни східного обряду святкуватимуть Великдень. Видання "ГОРДОН" пропонує добірку перевірених і безпечних способів фарбування яєць на Великдень у космічному стилі.

Чай каркаде є основним складником фарбування великодніх яєць для малюнка, що нагадує зоряне небо. Перевага цього способу в тому, що такі яйця можна їсти у святковий день без побоювань за здоров'я на відміну від яєць, які пофарбували, наприклад, акриловими фарбами.

У мережі опубліковано кілька алгоритмів фарбування яєць за допомогою каркаде. Один із таких способів 30 квітня описала в себе на сторінці в Instagram блогерка під ніком Євгенія "Svysoka".

"Яйця білого кольору кладемо в тару, засипаємо чаєм і заливаємо водою. Додаємо півтори столової ложки оцту, розігріваємо духовку до 180–200 ºC. І ставимо приблизно на годину", – написала вона.

Блогерка рекомендує залишати яйця в тарі після запікання на ніч.

ранці дістаємо з води, спочатку вони здаються чорними, а після висихання сіро-сині – космічні", – підсумувала блогерка, продемонструвавши результат фарбування на фото.

Менш трудомісткий варіант 30 квітня в Instagram запропонувала блогерка під ніком jul.strelchencko2016.

За її рецептом, для фарбування знадобиться чотири столові ложки чаю каркаде, 500 мл води і столова ложка оцту.

"Яйця попередньо відварити. Заливаємо чай окропом, додаємо оцет, опускаємо яйця на три – чотири години. [Потім необхідно] дістати яйця й дати їм обсохнути. Для блиску змастити олією", – описала вона процес.

Найпростіший спосіб 30 квітня запропонувала користувачка мережі під ніком ksenia_denia, продемонструвавши результат фарбування залежно від тривалості тримання яєць у чаї на кількох знімках.

"Цього разу я просто зварила космічні яйця в каркаде, діставала по одному в різний час, останні – найтемніші – дістала після повного вистигання", – написала вона.

Контекст:

Як зробити мармурові яйця на Великдень, можна подивитися тут.