Трирічна Катя з Одеси отримала сучасні слухові апарати від Фонду Ріната Ахметова

Допомогу в слухопротезуванні в межах проєкту "Рінат Ахметов – Дітям. Тепер я чую" можуть отримати діти з вадами слуху віком до семи років
Фото надала команда Фонду Ріната Ахметова

Після нападу судом і тривалого перебування в реанімації лікарі виявили у трирічної Каті з Одеси, яка живе з діагнозом ДЦП, проблеми зі слухом. Медики порекомендували зробити дівчинці слухопротезування. Фонд Ріната Ахметова забезпечив дитину суперсучасними слуховими апаратами, які підлаштовуються під її особливості й потреби. Про це інтернет-видання "ГОРДОН" повідомила пресслужба Фонду.

"Велике щастя для батьків – бачити, що дитина реагує, шукає, звідки звук, і посміхається. Дякуємо дуже! Завдяки апаратам вона буде краще чути, розуміти й розвиватися", – каже мама дівчинки Марія.

Зазначають, що слуховий апарат компенсує втрату слуху в дитини, і вона чує звичайні звуки – практично так само, як діти, що не мають вад слуху. Після встановлення апаратів дитині треба адаптуватися до нового для себе звучання, а далі – працювати із сурдопедагогом, щоб розвивати мовлення.

"Це апарати рівня "комфорт", виробництва Данії. Звучання гарної якості. Завдяки апаратам дитина вловлюватиме звуки. А відтак зможе розвиватися у два-три рази швидше і почне сама розмовляти, якщо з нею займатимуться", – пояснив лікар-сурдолог Центру слуху Владислав Устянський.

Контекст:

Допомогу в слухопротезуванні в межах проєкту "Рінат Ахметов – Дітям. Тепер я чую" можуть отримати діти з вадами слуху віком до семи років, які проживають або проживали в територіальних громадах у зонах бойових дій, окупації чи оточенні. Якщо серед ваших рідних або знайомих є дитина, яка потребує протезування слуху, зверніться на безплатну гарячу лінію: 0 (800) 509 001 (із понеділка до п'ятниці) або пишіть у месенджер Фонду.