Фонд Ріната Ахметова готовий надати допомогу постраждалим від російської атаки

Уранці 26 серпня країна-агресор Росія випустила по Україні понад 100 ракет і майже стільки ж безпілотників Shahed
Фото: ДСНС України / Telegram

У Фонді Ріната Ахметова 26 серпня нагадали про можливість для постраждалих від ворожих обстрілів отримати допомогу в лікуванні й реабілітації, а також психологічну підтримку.

"Кожна ворожа атака – це цілеспрямований терор мирних людей. Випадковою жертвою воєнних злочинів Росії може стати будь-хто й будь-де в Україні. Зокрема, сьогодні, 26 серпня, під атакою опинилися Київ, Дніпро, Харків, Запоріжжя, Львів, Одеса, Вінниця, Тернопіль, Луцьк, Полтава, Стрий та багато інших населених пунктів", – підкреслили у Фонді.

"Якщо вам або тим, кого ви знаєте, потрібна допомога, пишіть у месенджер Фонду або телефонуйте на безкоштовну гарячу лінію 0 800 509 001 (лінія працює з понеділка до п'ятниці з 9.00 до 18.00)", – зазначили у пресслужбі.

З 2014 року Фонд Ріната Ахметова надав допомогу з лікування й реабілітації понад 11 тис. українцям.

Фото: akhmetovfoundation.org

Контекст:

Уранці 26 серпня країна-агресор Росія випустила по Україні понад 100 ракет і майже стільки ж безпілотників Shahed. Це був один із найбільших комбінованих ударів, окупанти завдали значної шкоди енергетичній та іншій цивільній інфраструктурі.

Прильоти, зокрема, зафіксовано в ХарковіПолтавській областіЛуцьку й інших регіонах. Відомо про загиблих у ЛуцькуДніпропетровській, Житомирській і Запорізькій областях. Через масовану атаку ворога в Україні застосували екстрені вимкнення електроенергії.