Нафтобазу в Ростовській області РФ, яка горить уже майже тиждень, знову атакували дрони

Вогонь підбирається до резервуарів із гасом, стверджують ЗМІ
Фото: 161.ru

Нафтову базу в Пролетарську Ростовської області Росії, яка з 18 серпня горить через атаку безпілотників, знову обстріляли. Про це 23 серпня повідомляє російський Telgram-канал Shot.

За його даними, новий приліт БПЛА був приблизно о 5.00. Пропагандисти стверджують, що обійшлося без постраждалих.

"Крымский ветер" пише, що на нафтобазі, яку не можуть загасити з минулої суботи, є загроза поширення вогню на резервуари з гасом.

Канал опублікував свіже відео з Пролетарська.

Російське міноборони вранці прозвітувало про чотири збиті безпілотники над територією Бєлгородської області та три – над територією Курської області, про Ростовську у зведенні не згадують.

Контекст:

18 серпня внаслідок атаки дронів спалахнуло дизпаливо на підприємстві "Кавказ" у Пролетарську. Генштаб ЗСУ підтвердив атаку на нафтобазу.

ЗМІ повідомляли, що загалом на базі, яка належить до держрезерву РФ, – 74 резервуари. Загальна вартість палива становить до $200 млн (приблизно $500 за тонну, у кожному з резервуарів – до 5 тис. тонн).

Пожежа в Пролетарську триває вже шостий день. Російські ЗМІ пишуть, що власники сховищ нафти в Ростовській області після атак українських БПЛА намагаються продати ці активи.