У Ростовській області РФ, де п'ятий день горить атакована ЗСУ нафтобаза, розпродають нафтосховища – ЗМІ

ЗМІ пишуть, що продають і активні нафтосховища, і ті, що не працюють
Фото: pixabay.com (архів)

Власники сховищ нафти в Ростовській області країни-агресора Росії після атак українських БПЛА намагаються продати ці активи. Про це 22 серпня повідомили RostovGazeta.ru і The Moscow Times

"Головне – ці оголошення почали з'являтися після атаки ворожих БПЛА на Ростовську область, коли пошкоджень зазнало паливосховище у Пролетарську, яке досі не можуть загасити", – зазначили журналісти RostovGazeta.ru. 

Автори матеріалів з'ясували, що на сайтах з'явилися оголошення про продаж щонайменше чотирьох нафтобаз у Ростовській області (одна з них зараз не працює) і двох нафтопереробних заводів.

Одну з нафтобаз, яка розташована на ділянці площею 0,6 га, до якої підведено залізничний рукав, продають за 60 млн руб. (приблизно 27 млн ​​грн). За дві інші просять 30 млн руб. (13,6 млн грн) і 45 млн руб. (20 млн грн). Водночас одну з нафтобаз лише торік відремонтували, там провели "капітальний ремонт" усього обладнання й будівель.

Контекст:

Українські дрони неодноразово атакували нафтогазові об'єкти на території Ростовської області. Остання успішна атака відбулася 18 серпня. Унаслідок атаки загорілося дизпальне на підприємстві "Кавказ" у Пролетарську. Генштаб ЗСУ підтвердив атаку на нафтобазу.

ЗМІ повідомляли, що загалом на базі (належить до держрезерву) – 74 резервуари. Загальна вартість пального, яке поміщається на нафтобазі, котра горить у Пролетарську, становить до $200 млн (приблизно $500 за тонну, у кожному з резервуарів – до 5 тис. тонн).

Пожежа триває вже п'ять днів.