У Ростовській області РФ другий день горить нафтобаза, яку атакували ЗСУ, губернатор повідомив про понад 40 постраждалих рятувальників. Фото, відео

Нафтобаза горить від ранку 18 серпня
Фото: Радио Свобода / Radio Svoboda (ru) / Telegram

У Пролетарську Ростовської області країни-агресора Росії на нафтобазі, яку вранці 18 серпня атакували безпілотники, вигоріло вже 11 резервуарів із пальним, повідомив 19 серпня пропагандистський російський Telegram-канал Baza.

За даними місцевих пабліків, загалом на території нафтобази понад 70 резервуарів із пальним. 

"Сьогодні під час гасіння сталася розгерметизація кількох ємностей із пальним – стався вибух, у небо здійнялися величезні стовпи полум'я", – ідеться в пості Baza.

За даними пабліка, унаслідок інциденту постраждало понад 40 пожежників, у всіх опіки дихальних шляхів і шкіри. Їх доправили в лікарні.

Baza пише, що площа пожежі вже перевищила 1 тис. м&³2;.

Губернатор Ростовської області Василь Голубєв підтвердив 19 серпня інформацію про кількість постраждалих у Пролетарську пожежників.

"Рятувальники виконують свою роботу в найскладніших умовах. Станом на цей момент у центральну райлікарню Пролетарського району звернувся 41 пожежник. Госпіталізація знадобилася 18 з них, зокрема в реанімації зараз перебуває п'ятеро", – написав він.

У соцмережах публікують відео й супутниковий знімок охопленої вогнем нафтобази.

На одному з відео чоловік (імовірно, це один із рятувальників) після чергового вибуху кричить: "Йоб...ний в рот, тікайте, бл...дь! Їб...ть! І ми тікаємо! Валимо нах...й звідси. По ходу, уже й до бензину дійшло (раніше російська влада заявляла, що на нафтобазі горить дизпальне."ГОРДОН"). Пацани погорять, їб...ть мій х...й, п...здець!"

Контекст:

Із початку року Україна посилила атаки БПЛА на енергетичні об'єкти на території Росії – нафтопереробні заводи, нафтобази й газові термінали.

В уряді України російські НПЗ назвали абсолютно законними цілями. Президент України Володимир Зеленський заявив, що в України немає іншого вибору, окрім як завдавати ударів по НПЗ у відповідь на повітряні атаки РФ на українські об'єкти енергетики.

Про те, що в Ростовській області 18 серпня внаслідок атаки безпілотників загорілося дизпальне на промисловій базі, заявляв губернатор. У соцмережі повідомляли про атаку БПЛА на підприємство "Кавказ" у Пролетарську. Генштаб ЗСУ підтвердив атаку на нафтобазу.