Росіяни обстріляли Херсон, поціливши в багатоповерхівку, загинула жінка, що перебувала на балконі

Російська армія накрила вогнем Корабельний район Херсона, зазначили в ОВА
Фото: Херсонська обласна прокуратура / Facebook (ілюстративне)

Російські окупаційні війська ввечері 27 липня обстріляли Корабельний район Херсона, загинула жінка. Про це в Telegram проінформував голова ОВА Олександр Прокудін.

"Російська армія накрила вогнем Корабельний район Херсона. Снаряд поцілив у багатоповерхівку. На жаль, смертельні поранення отримала 64-річна жінка", – написав керівник Херсонської ОВА.

Начальник Херсонської міської військової адміністрації Роман Мрочко уточнив у Telegram, що після 21.00 росіяни здійснили обстріл із тимчасово окупованого лівого берега Дніпра.

"Травми, несумісні з життям, отримала жінка 1959 року народження. У момент ворожого удару вона перебувала на балконі", – розповів Мрочко.

Контекст:

У лютому – березні 2022 року окупанти захопили Херсон і практично всю Херсонську область. У листопаді сили оборони України звільнили від російських окупантів правобережну частину Херсонської області разом із обласним центром. Після цього росіяни почали систематично обстрілювати Херсон й інші звільнені населені пункти регіону.

Президент України Володимир Зеленський восени 2023 року наголошував на тому, що Росія з особливою жорстокістю обстрілює Херсон, Берислав, села Херсонської області. Ця тенденція зберігається, у регіоні практично щодня є постраждалі й загиблі внаслідок російських ударів мирні жителі.