"Це не дивує". Melovin висловився про рекордне підвищення податків в Україні

Melovin про підвищення податків: Так і має бути
Фото: MÉLOVIN / Facebook

Український співак Melovin в інтерв'ю, яке 13 жовтня опублікували на сайті "Суспільне Рівне", прокоментував законопроєкт про підвищення податків, котрий ухвалила Верховна Рада.

"Як ви ставитеся до нового законопроєкту про податки, за яким вам доведеться платити більшу частину на військовий збір?" – запитали в артиста.

"Узагалі це ніяк не дивує в умовах війни в Україні. Так і має бути. Єдиний нюанс: я не вивчав закон, не знаю, як це стосується саме пересічного громадянина, який отримує пенсію занадто малу. Ось тут мені цікаво. Мені це окей, але комусь це може бути зовсім не по кишені", – сказав він.

Контекст:

10 жовтня Верховна Рада ухвалила в цілому законопроєкт №11416-д про історичне підвищення податків. У податковому законопроєкті передбачили, зокрема, збільшення військового збору (ВЗ) з 1,5% до 5% (для військових залишається 1,5%), встановлення ВЗ у розмірі 1% від доходу платників єдиного податку третьої групи ФОП, підвищення податків для першої і другої групи ФОП, 50-відсотковий податок на банки, збільшення мінімального податкового зобов'язання (МПЗ) на землю.