Цукерберг будує на острові сімейний комплекс із підземним бункером на випадок кінця світу. ЗМІ розповіли подробиці

Цукерберг із дружиною виховує трьох дітей
Фото: Mark Zuckerberg / Facebook

Засновник соцмережі Facebook, американський бізнесмен Марк Цукерберг у межах таємного проєкту будує на Гаваях (острів Кауаї) комплекс Koolau Ranch вартістю $100 млн із величезним підземним бункером і власними джерелами їжі й енергії. Про це 14 грудня повідомляють у публікації-розслідуванні на сайті Wired.

Представник Цукерберга в коментарі Wired заявив, що той витратив $170 млн на купівлю землі для будівництва комплексу.

Журналісти зазначають, що будівництво вже частково завершено, воно є частиною підготовки бізнесмена до так званого кінця світу. За словами розслідувачів, комплекс стане одним із найдорожчих проєктів індивідуального будівництва в сучасній історії.

Маєток Цукерберга, який він будує для себе і своєї сім'ї, складатиметься із двох центральних маєтків і цілої низки додаткових споруд. Головні будівлі пов'язані з тунелем, який веде до підземного укриття з аварійним люком. Сам комплекс передбачає 30 спалень і 30 ванних кімнат, гостьові будинки і групу будинків на деревах із мотузяними мостами. У підземному бункері буде обладнано житлове і технічне приміщення, а також вибухостійкі двері з бетону і сталі. Входи й виходи в усіх будівлях комплексу буде оснащено клавіатурними замками і звукоізоляцією, а в бібліотеці буде встановлено потаємні двері. Окрім того, комплекс обладнано безліччю камер відеоспостереження.

Wired пише, що на території комплексу також передбачено резервуар для води з насосною системою і землі для вирощування їжі.

Повідомляють, що комплекс оточено високою стіною, а люди, які залучені до його будівництва, підписали угоду про нерозголошення подробиць.

Сам Цукерберг поки що ніяк не коментував опублікованої інформації.

Контекст:

Цукерберг у 2003 році під час навчання у Гарвардському університеті познайомився із Прісциллою Чан.

19 травня 2012 року пара зареєструвала стосунки. Вони виховують трьох доньок: Максиму (2015), Августу (2017) і Аурелію (вона народилася 24 березня 2023 року).