"Точно", "Морда "Міс Расея". У мережі обговорюють пост Гордона про схожість Чичеріної та Шарикова

Гордон: Співачка ротом Чичеріна і Шариков. Мені здається, що вони родичі?
Фото: Дмитрий Гордон / Facebook
Український журналіст Дмитро Гордон на своїй сторінці в Instagram 15 січня опублікував колаж, складений із зображень російської співачки, кремлівської пропагандистки Юлії Чичеріної та героя фільму "Собаче серце" Поліграфа Шарикова.

"Співачка ротом Чичеріна і Шариков. Мені здається, що вони родичі?" – написав Гордон.

"Точно", – прокоментував російський актор Олексій Панін.

"Морда "Міс Расея". Потрібно бути чесними, відряджати на конкурс краси відповідних реальному стану особин", – зазначила підписниця misskettycherry.

Контекст:

"Собаче серце" – фільм за однойменною повістю письменника Михайла Булгакова. Головний герой – Поліграф Шариков – результат експерименту професора Преображенського, який пересадив людині серце собаки.

Чичеріна була однією з перших російських артисток, які відвідали окуповані бойовиками території Донецької та Луганської областей із концертами. Вона постійно приїжджає на окупований Донбас, за що Служба безпеки України оголосила співачку у всеукраїнський розшук.

У травні 2017 року вона отримала паспорт "ЛНР".

22 березня 2022 року українська продюсерка Олена Мозгова опублікувала ролик, у якому Чичеріна в оточенні чоловіків зрізає український прапор на будівлі мерії Енергодара Запорізької області.

Жителі Бердянська, Енергодара (Запорізька область), Херсона і Каховки (Херсонська область), які наразі під контролем російських військових, 20 березня вийшли на проукраїнські акції. В Енергодарі проти окупантів виступило 1500 місцевих жителів. Із серпня 2022 року окупанти регулярно обстрілювали ЗАЕС та Енергодар, звинувачуючи в обстрілах Україну.