У Росії заборонили виступи артистів, які висловилися проти нападу Росії на Україну

Меладзе виступив проти нападу РФ на Україну
Фото: meladzevalerian / Instagram

Російський Telegram-канал "Агентство" 14 березня з посиланням на слова анонімного учасника одного з московських музичних гуртів і за сумісництвом концертного промоутера повідомив, що російська влада забороняє виконувати пісні з репертуару українських артистів і запрошувати їх на концерти у РФ, а також організовувати концерти зірок, які засудили напад РФ на Україну.

Співрозмовник зазначив, що музиканти з його колективу зіткнулися з такою забороною минулих вихідних, коли готувалися до виступу в одному з московських барів.

За його словами, перед початком виступу вони отримали список заборонених українських артистів, в якому зокрема було вказано Monatik, гурт "Океан Ельзи", Надю Дорофєєву, Настю Каменських, Макса Барських, а також співачку Віру Брежнєву і Світлану Лободу, які будували до війни кар'єру у РФ.

Серед російських артистів у списку опинилися Валерій Меладзе, репер Oxxxymiron, який покинув РФ, Максим Галкін і Борис Гребенщиков. "Агентство" зазначає, що анонімний організатор концертних турів повідомив їм, що цих російських артистів "украй небажано" запрошувати на концерти.

У публікації наголошують, що деякі російські знаменитості примусово підписують зобов'язання не висловлюватися про напад РФ на Україну.

Повний список заборонених артистів, які засудили військову агресію Росії проти України, опубліковано тут.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)