У свідоцтві про народження доньки принца Гаррі Лілібет її матір вказано без королівського титулу

Дружина принца Гаррі Меган народила двох дітей
Фото: ЕРА
Американський таблоїд TMZ 24 червня опублікував копію свідоцтва про народження Лілібет Діани Маунтбеттен-Віндзор – новонародженої доньки британського принца Гаррі, що живе у США, і його дружини Меган.

У документі зазначено, що його оформили 23 червня в окрузі міста Санта-Барбари (Каліфорнія). Видання зауважує, що у графі "Мати" герцогиню Сассекську вказано без королівського титулу як Rachel Meghan Markle, а її чоловіка, принца Гаррі записано як його королівську високість герцога Сассекського.

Ні представники пари, ні Букінгемський палац поки що не коментували відсутності королівського титулу дружини принца Гаррі в документі.

Контекст:

Лілібет (Лілі) Діана Маунтбеттен-Віндзор народилася 4 червня в лікарні міста Санта-Барбара (Каліфорнія). Вона – друга дитина принца Гаррі та його дружини Меган. У неї є старший брат Арчі (2019).

Лілібет стала першою дитиною в історії британської королівської родини, яка народилася у США, оскільки герцог і герцогиня Сассекські за півтора року після весілля, у січні 2020 року, відмовилися від королівських повноважень і покинули Великобританію. Водночас королева Великобританії Єлизавета II не стала позбавляти їх титулу.

Наразі принц Гаррі разом із дружиною та дітьми живе у США – у престижному поселенні Монтесіто (Каліфорнія).

Уся королівська родина привітала принца Гаррі та його дружину Меган з народженням доньки, незважаючи на те, що навесні цього року вони дали кілька скандальних інтерв'ю, у яких описали свою версію життя в Букінгемському палаці.

Напередодні народження Лілібет королівські експерти припускали, що принц Гаррі назве її цим ім'ям, оскільки воно є одним із його улюблених жіночих імен.

Уже після оголошення імені королівська експертка Анджела Левін в ефірі шоу Good Morning Britain на каналі ITV заявила, що принц Гаррі із дружиною виявили грубість щодо Єлизавети II, давши доньці це "дуже особисте" для королеви ім'я.

Таблоїд People 8 червня повідомив, що герцог і герцогиня Сассекські наступного дня після виписки з госпіталю зателефонували Єлизаветі II за допомогою відеозв'язку і показали їй свою доньку.

10 червня принц Гаррі і його дружина Меган зробили офіційну заяву, у якій повідомили, що узгодили ім'я для доньки з Єлизаветою II.

21 червня стало відомо, що принц Гаррі і його дружина Меган придбали домени, що містять ім'я Лілібет до того, як Єлизавета II схвалила їхній вибір. На думку американських ЗМІ, це викликає низку запитань до повідомлень пари про те, що вони назвали доньку на честь королеви тільки після узгодження з нею.