У Ворзелі відбувся концерт-презентація книги спогадів Ігоря Поклада "По той бік рояля". Відео

Дружина Поклада про його творчий вечір: Ну що, друзі! Ми це зробили!
Фото: buchanews

28 вересня у Ворзелі Київської області відбувся творчий вечір Героя України, українського композитора Ігоря Поклада. На заході презентували його книгу "По той бік рояля". Про це повідомляють "Бучанські новини".

Як зазначила у Facebook дружина композитора Світлана Поклад, вони вдячні кожному й кожній, хто вийшов на сцену, щоб "огорнути своїми голосами й любов'ю композитора". 

"Ну що, друзі! Ми це зробили! Ми провели концерт-презентацію книги спогадів Ігоря Дмитровича в місті, яке він вибрав для життя, – у чарівному Ворзелі! Не скажу, що шлях до цієї події був легким. Але можна подолати все, коли навколо друзі! Ті, хто поруч і в житті, і на сцені", – написала вона.

Як повідомляють на сторінці Бучанської міської ради у Facebook, "кульмінацією творчого вечора Поклада став грандіозний концерт, який зібрав плеяду зірок української естради".

"На сцені виступили як досвідчені артисти, так і молоді таланти", – ідеться в публікації.

Контекст:

Композитор і опермейстер Поклад – заслужений діяч мистецтв УРСР, народний артист України, лауреат Шевченківської премії, член Національної спілки композиторів України.

Він написав понад 150 пісень, зокрема, "Ой летіли дикі гуси", "Чарівна скрипка", "Тиха вода", "Кохана", "Зелен-клен", а також музику до більше ніж 10 фільмів і мюзиклів, включно з анімаційними стрічками "Як козаки..." й "Енеїда". Писав пісні на слова Юрія Рибчинського, Дмитра Луценка, Бориса Олійника. Пісні Поклада виконували Ніна Матвієнко, Софія Ротару, Назарій Яремчук, Тамара Гвердцителі, Василь Зінкевич.

Президент України Володимир Зеленський надав звання Героя України Ігорю Покладу 9 грудня 2021 року, напередодні його 80-річного ювілею. 23 серпня 2024 року Поклада нагородили відзнакою "Національна легенда України".