Учасників українського гурту мобілізували після концерту. Вони прокоментували

Гурт "Будьмо": У цей нелегкий час для нашої держави ми свідомо прийняли рішення вступити до лав Збройних сил України!
Фото: Rostuslav Koval / Facebook

Учасники українського гурту "Будьмо" 21 серпня після концерту в Калуші Івано-Франківської області отримали повістки. Про це 23 серпня повідомляють на сайті видання "Галицький кореспондент" із посиланням на власні джерела.

Зазначають, що після отримання повісток артисти пройшли військово-лікарську комісію (ВЛК) в Івано-Франківській обласній клінічній лікарні, яка працює цілодобово.

Згодом лідер гурту Ростислав Коваль у Facebook розмістив спільне фото з музикантами, на якому їх зафіксовано у військовій формі.

"У цей нелегкий час для нашої держави ми свідомо прийняли рішення вступити до лав Збройних сил України! Відсьогодні ми солдати 102-ї ОБр ТрО. За плечима – 279 благодійних концертів на підтримку ЗСУ! Ми обіцяємо, що й надалі будемо тішити вас новими піснями, і віримо, що зможете нас побачити на сцені, але вже в новому амплуа! Дякуємо за вашу підтримку! Віримо в нашу перемогу. Слава Україні! Героям слава", – написав він.

Редакція зазначає, шо після мобілізації артисти скасували заплановані благодійні концерти на підтримку ЗСУ, які мали відбутися 23-го і 25 серпня.

В Івано-Франківському центрі комплектування та соціальної підтримки наголосили, що проводять заходи загальної мобілізації військовозобов’язаних віком від 18 до 60 років на території області.

"Ці заходи є нагальною необхідністю для захисту суверенітету і територіальної цілісності держави. Особливо зараз, коли на лінії зіткнення точаться запеклі бої, коли наші воїни-герої завдають ворогу величезних втрат на cході, півдні України, території Харківської області, проводять блискавичний наступ на території Курської області Російської Федерації, бойовим бригадам потрібне мотивоване і навчене за стандартами НАТО поповнення", – ідеться в повідомленні.

Контекст:

У складі гурту "Будьмо", окрім Коваля, виступають Микола Дутчак, Назар Левінський і Михайло Воробчук.