Україна стала першою країною, яка обрала свого представника і пісню на "Євробачення 2023"

Україну на "Євробаченні 2023" представлятиме гурт Tvorchi
Фото: Євробачення Україна / Facebook
Україна стала першою із 37 країн  учасниць "Євробачення 2023", яка визначила свого представника й пісню на конкурс. Про це 17 грудня повідомили на сторінці міжнародного пісенного конкурсу у Facebook.

"У нас є перша пісня для "Євробачення 2023". Tvorchi представлятимуть Україну в Ліверпулі з піснею Heart of Steel", – ідеться у повідомленні.

Tvorchi перемогли у нацвідборі з результатом 19 балів (10 від глядачів і дев'ять від журі). Друге місце посіла бандуристка Kruть, яка здобула від глядачів вісім балів і 10 від журі. На третьому місці опинилася співачка Jerry Heil із піснею When God Shut The Door (17 балів, дев'ять із яких вона здобула від глядачів, а вісім – від журі).

Раніше КіпрІзраїль, Нідерланди та Словенія обрали артистів, які представлятимуть їх на конкурсі, але учасники поки що не презентували пісень, які виконуватимуть, зазначає ВВС.

Контекст:

Фінал українського нацвідбору на "Євробачення 2023" відбувся 17 грудня. Через масований ракетний обстріл українських міст російськими окупантами захід провели в укритті.

Членів журі нацвідбору вперше в історії обирали українці. Ними стали фронтвумен The Hardkiss Юлія Саніна, співачка Джамала і лідер гурту "Антитіла" Тарас Тополя.

Голосування глядачів також уперше в історії українського нацвідбору відбулося у застосунку "Дія". 

"Євробачення 2023" відбудеться у Ліверпулі (Великобританія). Два півфінали проведуть 9-го й 11 травня, а фінал конкурсу заплановано на 13 травня. Участь у конкурсі візьмуть представники із 37 країн.