Українська артстудія Bob Basset створила маску для бійця полку "Азов". Фото

Проєкт "Маска для героя" реалізовано за підтримки Institut für die Wissenschaften vom Menschen у Відні (Австрія) за програмою Documenting Ukraine
Фото: Bob Basset / Facebook
Українська артстудія Bob Basset, засновником якої є український художник Сергій Петров, у межах проєкту "Маска для героя" створила маску для українського захисника, бійця полку "Азов" із позивним Крішна, який дістав поранення на фронті. Відповідні фото опублікували 26 травня на сторінці студії у Facebook.

У публікації наголошують, що проєкт реалізували за підтримки Institut für die Wissenschaften vom Menschen у Відні (Австрія) за програмою Documenting Ukraine.

У коментарі NV військовослужбовець розповів, що вступив до лав ЗСУ 2017 року, три роки служив у 54-й бригаді, а після того, як закінчився контракт, звільнився зі служби за сімейними обставинами. За рік до початку повномасштабної війни Росії проти України Крішна став бійцем полку "Азов". За словами Крішни, поранення ока й ноги він дістав у Маріуполі.

"Мені зашили око, проте не змогли навіть рентген зробити. Після цього мене занесли на шостий поверх. Перед приходом орків наші хлопці з "Азову" евакуювали зі шпиталю всіх, хто міг ходити, за мною збиралися повернутися. Тим часом наші лікарі знищили мої документи., видавши мене за цивільного", – розповів Крішна.

За словами Петрова, маску для Крішни замовила його дочка.

"За словами доньки героя, він залишився задоволеним. Вона надіслала мені його фото в масці – на ньому він усміхається. Для мене важливо, щоб людина в масці посміхнулася. Це значить, що я впорався зі своїм завданням", – заявив Петров.

Раніше студія створила маску для українського адвоката, військовослужбовця Збройних сил України і громадського діяча Масі Найєма, який улітку дістав важке поранення на фронті і втратив око.

Фото: Bob Basset / Facebook

Контекст:

Маски від української артстудії Bob Basset використовували у кліпах британського гурту Zayn, канадсько-французької співачки Авріл Лавін, у фільмі Metallica, а учасник американського гурту Slipknot Сід Вілсон виступає і знімається в масках від Bob Basset майже сім років.