Українська кліпмейкерка Таню Муіньо стала першою жінкою, яка здобула престижну британську премію як найкраща режисерка

Муіньо була номінанткою у трьох категоріях UK Music Video Awards
Фото: tanumuino / Instagram
Українська режисерка та кліпмейкерка Таню Муіньо стала переможницею премії UK Music Video Awards у номінації "Найкращий режисер". Про це повідомляють 5 листопада на сторінці організаторів премії у Twitter.

Її було представлено у трьох номінаціях – окрім категорії "найкращий режисер", Муіньо претендувала на перемогу як авторка найкращого міжнародного попвідео та найкращого соул/R&B-кліпу.

Видання Music News зазначає, що Муіньо стала першою жінкою, яка перемогла в номінації "Найкращий режисер".

Контекст:

Таню Муіньо – українська кліпмейкерка та режисерка. Вона знімає кліпи як для українських знаменитостей, серед яких Monatik, Настя Каменських, Michelle Andrade, так і зарубіжних зірок – Cardi B, Кеті Перрі та інших.

13 вересня 2021 року кліп, знятий Таню Муіньо на пісню Montero (Саll Me By Your Name) американського репера Lil Nas X, переміг у головній номінації "Найкраще відео року" премії MTV Video Music Awards 2021.

Премію UK Music Video Awards було засновано 2008 року у Великобританії. Її лауреатами стають британські й закордонні артисти та кліпмейкери. Церемонія нагородження відбувається щорічно восени, а приймати заявки розпочинають на початку серпня.