Україну на конкурсі "Міс Всесвіт 2024" представлятиме 20-річна одеситка

Пономаренко: Представляти Україну на "Міс Всесвіт" – велика честь для мене й можливість для нашої країни ще раз бути почутими
Фото: lalialinaa / Instagram

Україну на конкурсі "Міс Всесвіт 2024" представлятиме 20-річна одеситка Аліна Пономаренко, яка стала володаркою титулу "Міс Всесвіт Україна 2024". Про це повідомляють на сторінці конкурсу в Instagram 18 липня.

Після повномасштабного вторгнення країни-агресора РФ в Україну фінал конкурсу "Міс Всесвіт Україна" проводять в онлайн-форматі без традиційного святкового нагородження.

"У такі складні й темні для нашої країни часи ми не вважаємо доречним робити заходи розважального характеру. Проте наша мета – нагадати світові про Україну й неприпустимість повномасштабного вторгнення Росії до нашої держави, – зазначили організатори конкурсу. – Партнери з Miss Universe (США) виказали нашому народу співчуття й підтримали рішення провести відбір представниці від України в режимі онлайн-співбесід, як і минулого року".

У конкурсі брали участь як заміжні, так і розлучені жінки, а також ті, хто вже став матір'ю.

"За результатами отриманих анкет, відеовізиток і проведених співбесід переможницею стала Аліна Пономаренко, яка і представить Україну на "Міс Всесвіт 2024", – зазначили організатори.

"Стати "Міс Всесвіт Україна" – це не просто про перемогу в конкурсі краси. Представляти Україну на "Міс Всесвіт" – велика честь для мене й можливість для нашої країни ще раз бути почутими. Моя мрія стати "Міс Всесвіт Україна" ґрунтується на прагненні служити своїй країні, підтримувати наших героїв і допомагати людям, яким потрібна підтримка", – сказала Пономаренко.

Контекст:

Пономаренко закінчила Національний університет "Одеська юридична академія" за спеціальністю "міжнародна юстиція і право", має великий досвід роботи моделлю та є володаркою титулу "Міс Одеса 2023".

Вона також є засновницею ініціативи "Дерево любові", яка спрямована на підтримку людей похилого віку міста Одеси.

Фінал конкурсу краси "Міс Всесвіт 2024" відбудеться наприкінці року в Мексиці.