Уперше за понад 20 років організатори премії "Оскар" запровадили нову номінацію. Переможців у цій категорії оголосять за два роки

Останньою створеною номінацією був "Оскар" за найкращий анімаційний повнометражний фільм. Цю категорію заснували у 2001 році
Фото: ЕРА

Американська академія кінематографічних мистецтв і наук запровадила нову номінацію на премію "Оскар" для кастинг-директорів. Про це 8 лютого повідомляє The New York Times із посиланням на заяву керівної організації церемонії.

Рада керівників академії проголосувала за додавання цієї категорії 7 лютого. Це перша нова номінація на премію за останні трохи більше ніж 20 років. Водночас директори з кастингу наполягали на введенні цієї категорії протягом десятиліть, стверджуючи, що їхня робота має вирішальне значення для успіху фільму, але Академія кінематографічних мистецтв і наук раніше відкидала цю ідею. Поширеним аргументом проти нагороди за кастинг була тривалість церемонії – у 2023 році шоу тривало три з половиною години, а у 2002 році воно сягнуло позначки в чотири години 23 хвилини.

Нову категорію введуть для фільмів, які випустять у 2025 році. Перших переможців у цій категорії оголосять у 2026 році.

Контекст:

The New York Times наголошує, що академія досить консервативна, коли справа стосується запровадження нових нагород. Останньою створеною номінацією був "Оскар" за найкращий анімаційний повнометражний фільм. Цю категорію заснували у 2001 році, першим лауреатом премії в цій номінації став мультфільм "Шрек".