Васько розповіла, чому видалила Байрак із друзів ще до повномасштабної війни РФ проти України

Васько знімалася в серіалі Байрак
Фото: natalia_vasko_official / Instagram
50-річна українська актриса Наталія Васько в інтерв'ю журналістці Аліні Доротюк на її YouTube-каналі 10 грудня зазначила, що не спілкується ні з ким із російських акторів, і заявила про розрив з українською режисеркою Оксаною Байрак, яка має проросійську позицію.

Васько зізналася, що спочатку не підтримувала стосунків зі своїми російськими колегами по серіалу "Кріпосна" (2019–2022).

Актриса зазначила, що з Байрак, у якої знімалася в серіалі "Пізнє каяття" (2013), припинила спілкування ще 2014 року.

"Вона говорила, що Крим завжди був російський. Я її ще тоді видалила з друзів. Я навіть дивувалася, що вона досі й в Україні, і в Росії. І знімає тут фільми", – сказала вона.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

Наталія Васько народилася 19 жовтня 1972 року в Червонограді. Вона служить у Молодому театрі. Лауреатка національної кінопремії "Золота дзиґа 2017" у номінації "Найкраща актриса першого/другого плану" за роль у фільмі "Гніздо горлиці". Відомою широкому загалу Васько стала після виходу 2019 року серіалу "Кріпосна" на каналі СТБ.

Байрак народилася 16 лютого 1964 року в Сімферополі. Стала відомою, знявши фільми "Жіноча інтуїція", "Аврора", серіал "Ніщо не трапляється двічі". Вона також була ведучою програми "Давай одружимося" на СТБ.

Після повномасштабного російського вторгнення Байрак, за її словами, залишилася в Україні. Вона повідомила в Instagram, що зараз живе в Одесі.

Акаунт Байрак в Instagram на території України заблоковано. У її Telegram-каналі лише два пости, обидва за березень – скріншоти Instagram Stories. В одному пості вона розмістила молитву й підпис: "Багатостраждальний Донецьк. Я з вами, мої дорогі!"

Байрак ще до повномасштабного російського вторгнення відкрито висловила солідарність із колишньою українською телеведучою Сніжаною Єгоровою, яка підтримує Путіна.

У червні щодо проросійської позиції Байрак висловилася українська актриса Наталія Денисенко. "Байрак мене заблокувала одразу, коли я їй писала ще на початку війни: "Що ви таке кажете?", коли вона у своїх ефірах [в Instagram] говорила, що це Україна винна у цій війні, що типу ми маємо бути "з братнім народом" разом", розповіла Денисенко. На думку актриси, Байрак має зайнятися СБУ.