Винник, який передав із Берліна для ЗСУ "ковток свіжого повітря", став мемом у мережі. Найяскравіші реакції українських захисників

За словами колишнього продюсера Винника, співак виїжджав з України, ховаючись в автомобілі під пледом
Фото: olegg.vynnyk.original / TikTok

Український виконавець пісень Олег Винник, який таємно втік до Німеччини в перші дні повномасштабної війни, став героєм мемів і жартів у мережі після того, як 22 серпня записав відео на балконі своєї квартири в Берліні й передав українським захисникам "ковток свіжого повітря".

Інтернет-видання "ГОРДОН" зібрало найяскравіші реакції українців, зокрема українських захисників, на слова Винника.

Автори Facebook-сторінки "Кіт і Баба" зазначили, що в такий спосіб "Винник постукав із дна з Німеччини".

"Це той, який за кордон тікав під ковдрою на задньому сидінні авто", – відреагували на пост підписники пабліка.

"Найбільший донат для ЗСУ зробив Олег Винник. Він передав величезний ковток свіжого повітря. Погодьтеся, це немало", – написали адміністратори Facebook-сторінки "Кам'янград".

"Як військовий хочу подякувати Виннику за ковток свіжого повітря. Кожен донат важливий. Навіть якщо він повітряний", – написав у X український військовослужбовець Андрій Кулібаба.

"Відчув ковток свіжого повітря від Олега Винника. Подякував", – жартують у мережі.

"Олег більше не Винник. Олег тепер Знник", – іронізують у мережі.

У мережі також жартують про те, який вигляд мають українці, котрі вдихнули "ковток свіжого повітря" від Винника.

"Аха-ха, люди думали, що те, що Винник передав ЗСУ ковток повітря, – це мем. Ні", – написали користувачі в соцмережі X.

Контекст:

Після повномасштабного вторгнення Винник перестав з'являтися на публіці й вести соцмережі. Улітку 2023 року в інтерв'ю українській журналістці Вікторії Курочці співак заявив, що виїхав з України 26 лютого й живе в Берліні (Німеччина).

"Я виїхав 26-го числа. І вивозив дуже багато людей", – коротко відповів тоді він. За словами Винника, разом із ним виїхала сім'я Горбенків. Співак зазначив, що є громадянином України, але має статус резидента Німеччини і 23 роки живе за кордоном.

10 серпня 2024 року помічниця артиста Валерія Барон заявила, що Винник має намір повернутися в український шоу-бізнес із новою піснею під назвою "Мої люди", реліз якої заплановано на 23 серпня.

Експродюсер співака Олександр Горбенко 13 серпня звинуватив Винника і його представницю Валерію Барон у брехні. Він також заявив, що Винник нібито покинув Україну 27 лютого, ховаючись під пледом у автомобілі його дружини Ніни Горбенко. Продюсер уточнив, що за кермом авто була дружина Винника, українська співачка Таїсія Сватко.

Після цього Винник записав звернення до шанувальниць, у якому заявив, що зараз у нього все нормально.