"Вона гавкала, кричала, стрибала. Робила все, щоб збити". Спортсменка-нардепка Саладуха розповіла, як відреагувала на підлість конкурентки

Саладуха: Такі капості зовсім неприємно
Фото: olga_saladukha / Instagram
Українська спортсменка, бронзова призерка Олімпіади 2012 року з легкої атлетики та нардепка від "Слуги народу" Ольга Саладуха в інтерв'ю, яке 18 лютого вийшло на YouTube-каналі "Остров", зізналася, що часто стикається з підлістю у своєму житті.

Як приклад вона навела ситуацію, яка сталася 2019 року під час змагань.

"Переді мною стрибала гречанка, вона розуміла, що я можу 2 см додати, обійду її і стану другою. Що вона робила? Це помітила вся наша збірна, думаю, помітили всі глядачі, – коли я стала на розбіг, вона починала йти на мене, кидати речі. Тобто я готуюся до стрибка, а вона гавкала, кричала, стрибала. Робила все, щоб збити ритм розбігу і я не потрапила у стрибок. Я помітила це, але з моїм досвідом мене важко вибити. Я думаю: "Ну гаразд, якщо ти так..." Я собі цього не дозволяла ніколи, але на її шостій спробі вчинила так, як вона – вона почала готуватися, я почала так само йти, кашляти. Її це вибило. Вона шосту спробу пробігла, навіть не стрибнула", – розповіла спортсменка.

Саладуха зазначила, що після цього суперниця підійшла до неї, щоб перепросити.

"Ось такі капості – зовсім неприємно", – резюмувала вона.

Відео: ОСТРОВ / YouTube

Контекст:

Саладуха народилася 1983 року в Донецьку. Вона – заслужена майстриня спорту України, чемпіонка світу 2011 року, чемпіонка Європи 2010 року та багаторазова чемпіонка України зі стрибків у довжину.

У 2012 році на літніх Олімпійських іграх у Лондоні в потрійному стрибку Саладуха посіла третє місце.

Спортсменка заміжня. Разом із чоловіком, українським велогонщиком Денисом Костюком виховує доньку Діану.

З 2019 року є народною депутаткою від партії "Слуга народу".