"Усе ще змушені за неї битися. Та перемога вже поруч". Усик, Магучіх, Вакарчук, Гордон та інші висловилися про 33-й День Незалежності України

Вакарчук: Із Днем Незалежності тебе, люба, рідна Україно!
Фото: Океан Ельзи / Okean Elzy / Facebook

24 серпня святкують 33-тю річницю незалежності України. Інтернет-видання "ГОРДОН" зібрало пости українських знаменитостей, які вони розмістили у Facebook та Instagram до Дня Незалежності України.

"Із Днем Незалежності нас! Нам є чим пишатися! Нам є кого пам'ятати! Україна понад усе! Разом до перемоги", – написав у Facebook засновник інтернет-видання "ГОРДОН", український журналіст і блогер Дмитро Гордон.

Фото: Дмитрий Гордон / Facebook

"Завжди прагнув бути незалежним і свободним. Виходити з токсичних стосунків, лишати за дверима життя тих, хто мене не любить і не цінує, брати відповідальність за своє життя та діяльність на себе, спиратися лише на свої сили та ресурси, реально дивитися на речі. А залежати я хочу тільки від теплих взаємних стосунків, любові, музики, совісті та справедливості. Нема нічого ціннішого в житті, ніж міцно стояти на власних ногах – бути здоровим, вільним, сильним, щасливим і розвивати свій потенціал згідно із власним розумінням та задумом всесвіту (бога, матриці). Незалежність держави – у незалежності кожного з нас. Зі святом усіх нас, тих, хто крокує до незалежності або хоча б лежить у її напрямку, – звернувся до прихильників музикант Дмитро Шуров. – Нехай світло завжди буде на нашій стороні".

Фото: Pianoбой Дмитро Шуров / Facebook

"Із Днем Незалежності, українці. Сил нам і витримки. Україна буде щасливою", – написала співачка Ірина Білик.

Фото: Ірина Білик / Facebook

Лідер гурту"Бумбокс" Андрій Хливнюк, який добровольцем пішов захищати Україну від російських окупантів і зараз перебуває в Херсонській області, записав до Дня Незалежності України відеопривітання.

"На жаль, красивих слів у свято незалежності немає. Ситуація по нашому напрямку далеко не найкраща. Щоб мати незалежність, виявилося, треба пролити багато поту і крові. Наш підрозділ щоденно продовжує свою роботу. Незабаром застосуємо ще новіші засоби, щоб спалити більше ворожої техніки. Зі святом незалежності! Сил усім!", – написав колишній народний депутат, а зараз військовослужбовець ЗСУ Єгор Фірсов.

Фото: Єгор Фірсов / Facebook

"Незалежність підіймає на крилах, відповідальність не дає ці крила спалити. Маючи і те, й інше, можна долетіти до мети. Із Днем Незалежності тебе, люба, рідна Україно! Разом до мети, разом до перемоги", – написав фронтмен гурту "Океан Ельзи" Святослав Вакарчук.

"Батьківщина – це не лише місце, де ти народився. Це – дім. Це – родина. Це – друзі. Це – діти. Це – сім'я. Це – Україна. 33 роки – це "вік Христа". І Україна воскресає. Сьогодні ми святкуємо нашу Незалежність, хоча все ще змушені за неї битися. Та перемога вже зовсім поруч. Із Днем Незалежності!" – привітав українців боксер Олександр Усик.

Фото: usykaa / Instagram

"33 роки незалежності. 10 років боротьби за неї, за єдність, гімн і націю. На жаль, не всі побачать синьо-жовтий прапор і почують гімн у цей день. Велика кількість захисників і захисниць досі перебувають у полоні. Тому наша задача – постійно нагадувати світу про воєнні злочини Росії. Я вірю, що якщо кожен візьме відповідальність за цю перемогу на себе, то вдасться наблизити цей момент і виграти цю війну. У родини повернуться діти, онуки та батьки, і країна знову буде квітнути, розвиватися і ставати сильнішою. Бажаю всім бути об'єднаними і небайдужими, якими ми завжди були, є і будемо. Тільки давайте докладемо ще більше і більше зусиль", – звернулася до підписників українська легкоатлетка Ярослава Магучіх.

Фото: rosya_dp / Instagram

Українська ведуча Леся Нікітюк у День Незалежності присвятила пост полеглим захисникам України.

"Вічна памʼять усім, хто віддав життя за незалежність. Ваша мужність назавжди залишиться в нашій пам'яті та серцях. Слава Україні! Героям слава", – написала вона.

Контекст:

Україна святкує День Незалежності 24 серпня. Свято запровадили на честь ухвалення 1991 року Верховною Радою Акта проголошення незалежності, який ознаменував створення Української держави в сучасному вигляді.