"Заверните свою позицию в пакетик, прицепите на палочку и идите в сраку". Парамедикиня Пташка звернулася до Фаріон після висловлювання про азовців

Поліщук заявила, що вважає Фаріон ворогом
Фото: Катерина Поліщук / Facebook

Українська парамедикиня Катерина Поліщук (Пташка) порадила колишній народній депутатці від партії "Свобода" Ірині Фаріон провести на фронті хоча б добу, перш ніж називати себе патріоткою України. Свою думку Поліщук оприлюднила 6 листопада у Facebook, реагуючи так на висловлювання Фаріон, котра назвала "збродом" бійців сил оборони, які розмовляють російською мовою.

У своєму пості Поліщук називає колишню нардепку "Фуріон", використовуючи велику букву "У".

"Знайте межу. Мій свідомий вибір – розмовляти українською незалежно від обставин. Але заяви подібних пані фУріон викликають не бажання просувати українську, а лише сказати (і це моя позиція): "Пані фУріон, забрудніть руки священною українською землею, смердючим порохом і лайном, у якому доводиться вже 10-й рік воювати кожному з нас. Проведіть тут хоча б добу, перш ніж називати себе патріоткою. Ваші слова не вартують і ламаного гроша, якою б мовою вони були. Ваша позиція не проукраїнська і я вважаю вас проєктом Кремля", – написала Поліщук.

Вона додала, що вважає колишню нардепку ворогом.

"Ви – ворог, що просуває отруйні гидкі наративи. Ваша позиція і вислови – лайно. Це говорить вам та, яка в полоні розмовляла українською. Це говорить та, що захищає Україну три роки пліч-о-пліч із героями, які розмовляють українською, російською, грузинською, білоруською, польською, десятками діалектів, англійською та десятками інших мов та говірок, – підкреслила Поліщук. – Знаєте що, пані ФУріон? Заверните свою позицию в мусорный пакетик, прицепите на палочку и идите в сраку!"

Контекст:

Фаріон заявила 5 листопада в ефірі програми "5 каналу" "Рандеву з Яніною Соколовою", що такої категорії, як "російськомовне населення України", не існує. На запитання провідної щодо російськомовних бійців бригади "Азов", які тримали оборону Маріуполя й далі захищають Україну від РФ, Фаріон відповіла, що у них бракує дисципліни, а отже, "це не армія, а зброд".

Боєць "Азову" з позивним Дипломат у відповідь на це заявив у Telegram, що такі вкиди не прискорюють процесу, але "викликають огиду до конкретної людини та повне її неприйняття".