Зеленський на Netflix розповів анекдот про одеських євреїв, які обговорюють війну РФ із НАТО. Відео

Зеленський став учасником шоу Леттермана, зйомки якого проводили в Києві
Фото: ЕРА
12 грудня на американській стримінговій платформі Netflix відбулася прем'єра авторського шоу американського ведучого Девіда Леттермана, яке він записав у жовтні в київському метро із президентом України Володимиром Зеленським. Під час інтерв'ю Зеленський розповів Леттерману анекдот. Цей фрагмент, зокрема, опублікували в Telegram-каналі "Вертикаль".

"Двоє одеських євреїв зустрічаються. Один іншому каже: "Ну, що там – що, як там ситуація?" – "Ну, що, кажуть, війна. Росія воює з НАТО". – "Серйозно? І що, як там?" – "Ну, як там, що? Росіяни – 70 тис. військових загинуло, майже всі ракети витратили, багато поламаної техніки. Ось така ситуація". – "Так а що НАТО?" – "НАТО ще не під'їхав", – розповів український президент.

У коментарі виданню Washington Post Леттерман заявив, що зрозумів сенс цього жарту.

Українсько-російський продюсер Олександр Роднянський в Instagram зазначив, що це "відомий анекдот, смішний і ненависний для z-публіки".

Контекст:

Про візит Леттермана до України стало відомо в жовтні 2022 року. Він приїжджав на зйомки нового епізоду шоу "Мого наступного гостя не треба представляти з Девідом Леттерманом" за участю Зеленського. Передачу знімали в київській підземці, на станції метро "Майдан Незалежності".

Леттерман із 1992-го до 2015 року був ведучим проєкту "Пізнє шоу з Девідом Леттерманом". 2018 року він став ведучим нового авторського токшоу на Netflix.