Зорій розповіла, навіщо мати-кішка обгризла вуса їхньому Хаймарсу, яка унікальна особливість є у кота Соломона та як вони крадуть їжу

Зорій: У розпліднику Хаймарсу дали імʼя Квест, як шукачу пригод
Фото із особистого архіву Зорій

Українська ведуча Юлія Зорій 8 серпня у Всесвітній день котів у коментарі інтернет-виданню "ГОРДОН" розповіла про характер своїх домашніх улюбленців – котів Хаймарса і Соломона породи мейн-кун, а також зізналася, як вони ставляться до її чоловіка, колишнього міністра оборони Олексія Резнікова, який із квітня очолює оборонні програми в Українському інституті майбутнього (Ukrainian Institute for the Future).

Кіт Хаймарс, якому мати-кішка обгризала вуса

"У розпліднику Хаймарсу дали імʼя Квест, як шукачу пригод. І коли він приїхав до нас, ми помітили, що у нього підрізані вуса. Я одразу запитала в заводчиці, чому вони це зробили. На що отримала відповідь: "Юлю, це не ми! Це мама-кішка деяким кошенятами підгризає вуса…" І пояснила чому, бо ми довго думали. Як виявилося, вуса в котів – це органи чуття, завдяки яким тварини вловлюють найменші зміни в навколишньому просторі. І ось найбільш непосидючим і безстрашним кошенятам мама підгризає вуса, зменшуючи відстань, на яку кошеня може втекти і потрапити в халепу. Тобто це така захисна реакція і дія мами, аби вберегти маля. Пізніше ми зрозуміли, чому вона так робила, бо він безстрашно ліз усюди", – розповіла Зорій.

Фото із особистого архіву Зорій

Обережний Соломон – єдиний кіт своїх батьків

"Соломончик дуже обережний кіт. Зайвий раз на небезпеку себе не наражатиме, але дуже хитрий. У них із Хаймарсом є спільна розвага – малий залазить на стіл, скидає якусь їжу Хаймарсу, той швидко її ховає, а потім вони разом щасливо її поїдають. Працюють злагоджено і чітко, – зазначила ведуча. – До речі, Соломон народився єдиним котиком у своїх батьків, що є рідкістю. І його імʼя ми вирішили не змінювати, бо Соломон означає "мир".

Фото із особистого архіву Зорій

Про ставлення котів до чоловіка

"Хлопці дуже люблять Олексія. Коли він удома, то дисципліна на найвищому рівні. Коли його нема, то з мене вони мотузки вʼяжуть. Загалом вони чемні коти. Не будять уранці, не псують речі. Вони спокійно чекають, коли ми прокинемось, і тоді одразу починають вимагати їжу, обіймашки і все інше", – додала ведуча.

Фото із особистого архіву Зорій

Контекст:

Окрім Хаймарса і Соломона, у Зорій і Резнікова є кішка Аля. Зорій часто ділиться з підписниками в мережі фотографіями вихованців і розповідає про їхні витівки.