Як приготувати смачні ватрушки із соковитою сирною начинкою. Простий рецепт від української кулінарної експертки

Випікати ватрушки із сирною начинкою необхідно 30 хвилин за температури 170 °С
Фото: depositphotos.com
Українська кулінарна блогерка Лілія Цвіт 15 березня на своєму каналі у YouTube розмістила відео, в якому показала, як приготувати ватрушки із сирною начинкою.

"Пухкесеньке тісто і соковита начинка! Усі мої рідні обожнюють ці ватрушки! Бо це неймовірно смачно! А я люблю їх готувати, бо просто і завжди вдало! Крім того, виходить доволі багато, вистачить на велику сім'ю", – анонсувала десерт блогерка.

Для приготування опари змішуємо 300 г теплого молока, 15 г пресованих дріжджів, 6 ст. л борошна та 1 ст. л цукру. Має вийти рідке тісто як на млинці. Опару залишаємо у теплому місці на 40 хвилин, накривши ємність рушником.

Додаємо в опару 50 г розтопленого масла, одне яйце, 100 г цукру і перемішуємо. Всипаємо поетапно 450 г просіяного борошна і замішуємо тісто. Вимішувати потрібно протягом 15 хвилин. Готове тісто залишаємо у теплому місці на дві години.

Для приготування начинки знадобиться 500 г домашнього сиру. Додаємо до нього 100 г цукру, один пакет ванільного цукру, один білок і 300 г манки та ретельно перемішуємо.

Із тіста, що піднялося, формуємо кульки діаметром 5 см і викладаємо їх на застелену пергаментом форму на достатній відстані одну від одної. Залишаємо їх на 15 хвилин, щоб піднялися.

За допомогою склянки формуємо серединку у ватрушок, натискаючи дном на тісто і створюючи водночас невелике заглиблення. У ці заглиблення викладаємо сирну начинку. Змащуємо поверхню ватрушок збитим жовтком і ставимо в духовку.

Випікати булочки необхідно 30 хвилин за температури 170 °С.

Відео: Лілія Цвіт / YouTube