"Її смарагдовий колір заворожує". Додайте петрушку в олію – і отримаєте незвичайну заправку

Зелена олія зберігається два тижні
Фото: depositphotos.com

Український ресторатор Володимир Ярославський в Instagram поділився рецептом приготування ароматної олії зеленого кольору.

"Обожнюю зелену олію як прикрасу або як смаковий додаток. Її смарагдовий колір мене завжди заворожує", – зізнався Ярославський.

Інгредієнти:

  • 300 г зелені петрушки (або шпинату);
  • 170 г смачної олії;
  • 2 шт. одноразового медичного берета (або спеціальні фільтри).

Приготування

  1. Зелень петрушки зачистити від стебла – залишити тільки листочки. Підготувати окріп і воду з льодом. Зелень швидко бланшувати в окропі й одразу охолодити. Відтиснути зайву воду.
  2. У барному блендері збити олію й відтиснути від вологи зелень до однорідної суміші. Барний блендер у цьому разі краще підходить, тому що має великі оберти й сильно подрібнює зелень.
  3. Дві шапочки одягнути на сито й викласти суміш з олії з блендера. Можна потім шапочки просто підвісити, і смарагдова олія відокремиться сама – за кілька годин. Зберігати зелену олію в холодильнику можна два тижні.

У цьому рецепті за бажанням можна використати й іншу зелень: кріп або м'яту, але вони дуже швидко втрачають колір (буквально за три дні). Також можна додавати зелень цибулі або пряні трави – шавлію або чебрець, щоб аромат був більш насиченим.