"Шкварки не додавати". Дмитро Кулеба поділився рецептом правильного гуцульського баноша. Відео

Кулеба: Україна є батьківщиною геніальних продуктів
Фото: dmytro_kuleba / Instagram

Колишній міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, який після звільнення з посади подорожує Україною, 25 вересня в Instagram поділився рецептом приготування справжнього гуцульського баноша.

"Навчився готувати правильний гуцульський банош. Ділюся рецептом, – написав Кулеба. – 1 л домашньої сметани на склянку кукурудзяного борошна, 0,5 ч. л. солі. Мішати безперервно за годинниковою стрілкою до того, як на поверхню виступить масло".

Кулеба зазначив, що банош потрібно готувати лише на відкритому вогні й додати бринзу.

"Шкварки не додавати", – наголосив він.

Ексміністр також розмістив ролик, у якому його зафіксовано під час приготування баноша.

"Україна є батьківщиною геніальних продуктів. Але ми маємо активніше перетворювати їх на світові бренди. Робити це наполегливо і послідовно. Адже українське багатство не завершується на борщі та котлеті по-київськи. І тут треба повчитися у гуцулів", – заявив Кулеба.

Контекст:

Кулеба очолював МЗС у 2020–2024 роках. 4 вересня 2024 року Кулеба написав заяву про відставку. 5 вересня Верховна Рада звільнила Кулебу з посади міністра закордонних справ.

13 вересня видання Politico з посиланням на неназваного українського високопосадовця повідомило, що Кулебу звільнили з посади міністра закордонних справ України, оскільки він "дратував" главу Офісу президента України Андрія Єрмака, який хотів більшого контролю над міністерством.

Кулеба після звільнення вирушив разом із Павелецькою на відпочинок у Полтавську область, а також побував у Луцьку.