ДТЕК збільшив прибуток завдяки зростанню видобутку та зміні світових цін на енергоносії

За останні два роки ціна вугілля на світовому ринку зросла більше ніж удвічі – із $42 до $100 за тонну, заявили у ДТЕК
Фото: dtek.com

Прибутки енергетичного холдингу ДТЕК Ріната Ахметова за дев'ять місяців 2018 року становили 119,8 млрд грн, чисті прибутки – 3,4 млрд грн, ідеться у звіті компанії.

Енергетичний холдинг ДТЕК (входить у фінансово-промислову групу СКМ Ріната Ахметова) у 2018 році поліпшив фінансові результати завдяки зростанню світових біржових котирувань на вугілля та газ, а також інвестиціям у нарощування обсягів виробництва. Про це 6 грудня повідомила прес-служба енергетичного холдингу.

У звіті компанії йдеться, що за дев'ять місяців 2018 року EBITDA (операційний прибуток до сплати відсотків, податків і амортизації) становить 19 млрд грн, прибутки групи ДТЕК за січень – вересень – 119,8 млрд грн, чисті прибутки – 3,4 млрд грн.

У прес-службі зазначили, що за останні два роки ціна вугілля на світовому ринку зросла більше ніж удвічі – із $42 до $100 за тонну. Тільки з початку року ціна природного газу збільшилася з $250 до $330 за 1 тис. м&³3;.

"Інвестиції у виробництво дають змогу компанії нарощувати обсяги реалізації продукції. Протягом 13 років роботи компанія інвестувала в розвиток понад $7,6 млрд. Зокрема у вугільну галузь ДТЕК інвестував майже $3 млрд, що дало змогу компанії з 2004-го до 2017 року наростити видобуток майже вдвічі – до 24,8 млн тонн. Це забезпечило стабільну роботу енергосистеми України в умовах дефіциту вугілля", – ідеться в повідомленні.

Також у ДТЕК підкреслили, що інвестиції в газовидобування дали можливість компанії збільшити виробництво у 3,3 раза із 2013 року – до 1,65 млрд м&³3; природного газу щорічно.

"ДТЕК став найбільшим приватним газовидобувачем в Україні. Підприємства групи ДТЕК серед найбільших платників податків країни: у 2017 році вони заплатили 22,5 млрд грн податків у бюджети різного рівня", – заявили в компанії.